Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У селі на Херсонщині відзвітували про успіхи минулого року

У 2019 році у житті села Веселого відбулось чимало значних подій. Про це пишуть на офіційній сторінці Веселівського старостату.

31 березня та 21 квітня 2019 року українці голосували на Виборах Президента України у І та ІІ турах. 1120 мешканців Веселого прийшли на виборчу дільницю, щоб віддати свій голос в першому турі та стільки ж – у другому.

На початку травня у селі Веселе відбувся урочистий мітинг та святковий концерт до Дня Пам’яті та примирення. На передодні свята ветеранів привітала Веселівська сільська рада та запросила прийняти участь у святкових заходах. ПрАТ «Князя Трубецького» привітало грошовою допомогою у розмірі 500 грн. та подарунком.

Головною подією для села Веселого стало приєднання до територіальної громади міста обласного значення Нова Каховка.

25 червня 2019 року, рішенням 25 сесії сільської ради, було затверджено Порядок проведення громадського обговорення з питань добровільного приєднання до територіальної громади міста обласного значення Нова Каховка та, розпорядженням сільського голови, було затверджено пропозицію щодо ініціювання добровільного приєднання до міста Нова Каховка.

30 червня у Веселівському будинку культури відбулось громадське обговорення з питання добровільного приєднання до міста Нова Каховка. На зборах були присутні 184 мешканці села. Більшістю голосів (158 голосів) було надано згоду на приєднання.
30 липня, на позачерговій сесії, Новокаховська міська рада дала згоду на приєднання Веселівської сільської ради.
23 вересня, розпорядженням голови Херсонської обласної державної адміністрації, було затверджено висновки щодо відповідності проектів рішень Новокаховської міської ради та Веселівської сільської ради.
Заключним етапом в об’єднанні стали рішення сесій Новокаховської міської та Веселівської сільської рад 10 жовтня 2019 року.

30 липня 2019 року відбулось урочисте відкриття дитячого майданчика в селі Веселе за підтримки Благодійного фонду Івана Вінника. До облаштування відпочинкової зони долучились місцева небайдужа молодь та громада села.

12 жовтня 2019 року село Веселе відсвяткувало своє 100-річчя.

У 2019 році було зареєстровано на території села 13 новонароджених дітей.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН