Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві поліція затримала людей, які вимагали в підприємця 660 тисяч гривень «боргу»

11 січня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області, слідчі слідчого управління поліції в Миколаївській області за участю обласної прокуратури та спецпризначенців роти особливого призначення поліції затримали організатора та чотирьох членів злочинної групи. Чотирьох людей затримали на одній з вулиць Миколаєва, ще одного – в кафе. Інформацію підтвердила речниця департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Наталя Калиновська.

Сьогодні у Миколаєві оперативники обласного управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими обласної поліції та працівниками прокуратури затримали членів злочинного угрупування, які займалися вимаганням з підприємців неіснуючих боргів. Саме під час передачі частини боргу їх було затримано. Безпосередньо організатора і трьох учасників затримали на одній з вулиць міста. Ще одного учасника було затримано в кафе, де він чекав на своїх так званих колег. Під час проведення слідчо-оперативних заходів було задокументовано факт вимагання з підприємця 660 тис.грн – за їх словами, боргу. У разі його відмови, вони обіцяли застосувати відносно нього фізичне насильство. Єдине, вони погодились, що підприємець буде віддавати начебто борг частинами. І сьогодні під час передачі 250 тис. у якості частини боргу їх було затримано. Наразі вони затримані у порядку ст.208 КпК України. Вирішується питання про повідомлення усім затриманим про підозру за ст. 189 КК України (вимагання). Та надалі буде вирішуватись питання щодо обрання запобіжних заходів, – говорить Наталя Калиновська.

Усі затримані – місцеві мешканці, віком від 25-ти до 42-х років. Організатор та один з учасників раніше неодноразово були засуджені за скоєння тяжких злочинів.

Наразі проводяться санкціоновані обшуки за місцем мешкання та в автомобілях затриманих. З місця події вилучено 250 тисяч гривень, а в одному з автомобілів зброю.

За даний злочин чинним законодавством передбачено позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

У Миколаєві поліція затримала людей, які вимагали в підприємця 660 тисяч гривень «боргу»

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН