Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині вакциновано 98 відсотків школярів

Відсоток невакцинованих дітей шкільного віку в області є найменшим по Україні та складає 2%. На цьому наголосила директорка КНП «Херсонський обласний Будинок дитини» Тетяна Карчевич на селекторній нараді, яку провів голова облдержадміністрації Юрій Гусєв. Про це повідомили в Херсонській обласній державній адміністрації.

За її словами, на Херсонщині здійснено активну комунікаційну роботу серед батьків дітей шкільного віку стосовно необхідності проведення щеплень дітей згідно з календарем щеплень, організовано виїзні мобільні бригади.

«В області досягнуто надзвичайно високих показників – понад 90% – рівня охоплення профілактичними щепленнями. Зокрема, протягом 2 місяців вакциновано проти дифтерії та правця 48 тисяч осіб дорослого населення. В цілому з початку 2019 року вакциновано 95,1 % дорослих (102 311 осіб) від запланованого обсягу (107 625 осіб) при показнику по Україні 73,3% за 11 місяців», – повідомила Тетяна Карчевич.

Очільник області Юрій Гусєв закликав подбати про власне здоров’я та прищепитися від небезпечних інфекцій, адже своєчасна вакцинація здатна убезпечити від хвороби та зберегти здоров’я.

«Щеплення – єдиний механізм набуття колективного імунітету, і наше завдання – зробити його в нашій області високим», – підкреслив Юрій Гусєв.
Також під час наради було повідомлено, що вперше Херсонщина отримала вакцину «ПЕНТА-ХІБ» у кількості 14 800 доз. Це багатокомпонентна вакцина для профілактики одночасно 5 інфекцій – дифтерії, правця, кашлюка, гепатиту В та гемофільної інфекції.

«Одна ін’єкція замінює одночасне введення 3 ін’єкцій. Дозволена для використання з 2-місячного віку. Це позитивно вплине на прихильність населення до вакцинації, зменшення кількості больових ін’єкцій та відвідування лікувального закладу», – резюмувала директорка КНП «Херсонський обласний Будинок дитини».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН