Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині автономізовано 52 заклади охорони здоров’я

Про це на Фейсбуці повідомляє голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв:

– Херсонщина посідає перше місце у південному регіоні з реалізації всіх заходів та виконання умов для укладення договорів з Національною службою здоров’я України (НСЗУ).

Про це було зазначено під час селекторної наради під головуванням очільника Херсонщини Юрія Гусєва.

В області підлягають автономізації з переходом фінансування за програмою медичних гарантій 55 закладів охорони здоров’я.

Станом на 8 січня 2020 року автономізовано 52 заклади охорони здоров’я (94%), ще 3 заклади знаходяться в процесі перетворення.

Юрій Гусєв наголосив на важливості завершення автономізації закладів охорони здоров’я, аби Херсонщина була повністю готовою до впровадження медичної реформи.

Особлива увага була приділена й питанню комп’ютеризації. Зокрема, заклади охорони здоров’я вторинної та третинної медичної допомоги забезпечені комп’ютерним обладнанням для роботи з НСЗУ на 61,8%, в тому числі обласні – 66,5% міські – 57,7% та центральні районні лікарні – 65,2%.

Що стосується рекомендацій стосовно комп’ютеризації, у ході наради було наголошено на тому, що на стаціонарі необхідна наявність не менше одного комп’ютеризованого робочого місця на відділення. В амбулаторії 1 комп’ютеризоване місце – в консультативний кабінет, параклінічні відділення, реєстратуру (на 1 реєстратора).

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН