Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Новій Каховці реорганізовують два дитячих санаторія

Дитячий кардіоревматологічний санаторій «Дружба» у Новій Каховці, що на Херсонщині, ліквідують, а протитуберкульозний санаторій «Джерельце» реорганізують у багатопрофільне реабілітаційне відділення Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні, повідомляє Online НК. 

Це витікає з рішень Херсонської обласної ради, яка на своїй сесії 20 грудня з метою скорочення видатків на утримання вирішила ліквідувати або реорганізувати близько десятка подібних закладів по всій Херсонщині.

Якщо з санаторієм “Дружба” все більш менш ясно – ліквідація, то щодо “Джерельця” все ще “у тумані”. Адже реорганізація санаторію «Джерельце», окрім зміни профілю та статусу установи, буде стосуватися і зміни кількості працюючих. Зараз тут працюють біля  85 співробітників. Те що скорочення персоналу буде – так це вже точно: співробітників “під ялинку” попередили про можливість скорочення або істотну зміну умов праці.  А ось які посади і в який кількості скоротять – поки організатори цього реформування не говорять.

І ще одна проблема повстає за цими рішеннями нашої обласної влади. За рік у санаторії “Джерельце” відпочили та пройшли тримісячний курс реабілітації більш ніж 250 дітей. З них 95% – діти з вразливих верств населення: сироти та напівсироти, діти з інвалідністтю, діти з неповних, багатодітних та малозабезпечених родин, вихованці дитячих будинків. Тож це представники самих бідних верств наслення, здоров’я яких держава хоч якось підтримувала та лікувала. А що ж тепер будуть з ними робити? І де їх батьки або опікуни знайдуть на це гроші?

А якщо не знайдуть? Нехай ці діти хворіють і далі?! Бо туберкульоз – це соціальна хвороба, хвороба бідних країн. А Україна і є такою. І приклад “жирних” країн Європи нам не всюди підходить. Особливо у збереженні здоров’я наших дітей.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН