Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Гучне вбивство, яке сталося в Каховці, розділило суспільство

Нагадаємо, що у  новий рік із смертельною стріляниною зустріли у Каховці. Вбивство викликало чималий резонанс серед людей. У місті влаштували акції протесту, а соцмережі вибухнули від кількості коментарів.

Одним із перших прокоментував ситуацію очільник Херсонської ОДА Юрій Гусєв. Він пообіцяв взяти справу під власний контроль та розповів, що за розсідування вже взялася Прокуратура.

Думки людей, що спостерігають за ситуацією зі столиці розділилися. Наприклад, Олександр Карпюк пише, що ситуація видається підозрілою, а поліція дезінформує суспільство:

Недавно паблики облетела новость на тему стрелка, который “защищаясь” открыл огонь из своего карабина в бывшего мужа своей нынешней жены.

Стрелок был задержан, в пабликах поднялся вой на тему самообороны.

Я специально не комментировал происходящее, так как некоторые моменты мне показались странными. Нападающий несколько раз выстрелил с травмата и не попал (куда он стрелял то? Может в воздух, напугать хотел…если стрелял конечно, гильз из травмата почему то не показали). Но не в момент нападения, а после, стрелок из карабина расстрелял его в ответ. Что то не вяжется. Ну нифига не самооборона.

Подозрения оправдались. Оказывается “нападающий” был расстрелян сидя в машине. Пропали видеозаписи с камеры, есть свидетели что он был трезв.

Ну и есть данные что Нацполиция зачищает за убийцей следы и дезинформирует общественность.
В общем ничего нового собственно.

У Каховці пройшли масові протести під управлінням поліції, де активісти палили шини.

Фото: Ігор Шматенко

На офіційній сторінці Каховської міської ради опублікували співчуття родині загиблого та закликали містян до мирного врегулювання конфлікту:

Трагична подія в Каховці не залишила жодного байдужого в місті. Обірвалося життя молодого чоловіка, сина, батька, брата, друга…
Разом з батьками, рідними, друзями Володимира Чебукина сумують усі каховчани…

Цілком зрозуміло прагнення його рідних, друзів та й усіх каховчан щодо справедливого розслідування злочину , що привів до смерті Володимира.
Але не можна, щоб заради встановлення істини було знов порушено законодавство.

Просимо усіх, хто приймає участь в масових акціях з метою суспільного контролю за ходом розслідування, не порушувати громадський порядок та самим не стати правопорушниками.

Правда повинна перемогти, тільки не шляхом нових злочинів.
Злочинець має бути покараний відповідно до закону і в тому числі завдяки постійній вашій увазі та і всієї громадськості.

Висловив свою точку зору й адвокат Сергій Яковенко:

“Прикро за колишніх колег, за будівлю, за історію відділку, за правопорядок в місті, за те, що обурення громади виливається на всіх правоохоронців без винятку…хоча винні з них лише декілька.
У паралельній реальності за недбалі дії керівник поліції одразу пішов би у відставку, визнавши свою безпорадність у розкритті розстрілу людини в центрі міста, але в нашій реальності начальник довів своїми дебатами людей до емоційного вибуху…

Відсутність можливості діалогу призвела до загибелі людини, відсутність можливості професійного врегулювання конфлікту, призводить до подальших насильницьких дій…
Невже ми заручники лише силового вирішення проблем???”

https://www.facebook.com/100001958646026/videos/3338355422906380/?t=8

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН