Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі отримав нагороду новокаховчанин

1 січня один з творців і художній керівник комік-трупи «Маски» Георгій Делієв відсвяткував 60-ий день народження. Як повідомили у Всесвітньому клубі одеситів, у зв’язку з ювілеєм і з огляду на заслуги Георгія Вікторовича в сфері театру, фестивального руху Одеси і України, розвитку традицій і формування іміджу міста, Георгій Делієв нагороджений почесним знаком одеського міського голови «За заслуги перед містом».

Георгій народився в родині вчителів Віктора Георгійовича Делієва та Галини Трохимівни Делієвої. Тоді батьки жили в Новій Каховці, а народжувати сина матір повезли в пологовий будинок до Херсона. Дитинство Георгія пройшло в Новій Каховці. Тут він займався веслуванням, легкою атлетикою, баскетболом, волейболом, особливо любив малювання. Одного разу його показали по телебаченню на виставці картин, батьки думали, що він стане художником.

Після закінчення школи в Новій Каховці навчався в Одеському інженерно-будівельному інституті на архітектурному факультеті. Згодом працював архітектором у П’ятигорську і Кишиневі. З 1986 по 1989 рокм Георгій учився в державному інституті театрального мистецтва на факультеті режисури естради. Потім знімався у кількох фільмах У 2002 році отримав звання Заслужений артист України, у 2009 році – Народний артист України.

1-2 травня 2010 року Делієв побував у Таврійську. Тоді ту проходив рок-фестиваль «Мир на Каховському плацдармі». Його талісманом став герой фільму «Весілля в Малинівці» Папандопуло, роль якого грав Георгій Делієв, на той час уже керівник одеського театру «Маски-шоу». Його колега Борис Барський зображав червоного полководця Семена Будьонного. Символом фестивалю обрали легендарну тачанку.

Учасниками стали 11 рок-гуртів з Нової Каховки, Херсона, Києва, Одеси, Дніпропетровська, понад 200 членів клубу «Байкер-Січ» із різних міст України, дельтапланеристи та повітроплавці, яхтсмени і аквабайкери з Херсонщини. Організатором заходу був відомий новокаховський шоумен Сергій Цигіпа.

Нова Каховка сіті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН