Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаїв не може вчасно отримати гроші Європейського банку для закупівлі тролейбусів

У новому році без нової техніки на маршрутах комунального транспорту. Миколаїв не може вчасно отримати гроші Європейського банку розвитку та реконструкції, зокрема, на закупівлю шістдесяти тролейбусів. Про це 29 грудня під час тестування тролейбусної лінії в мікрорайон Намив повідомив міський голова.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич каже: “Ми пролітаємо. Для того, щоб отримати цей кредит на закупівлю шістдесяти тролейбусів, реконструкцію підстанцій і запустити це в роботу, нам необхідно декілька нормативних документів. Один із них – рішення Міністерства фінансів, а саме дозвіл. Другий – рішення Антимонопольного комітету. Ну, і два рішення міськради. Хочу подякувати депутатам: рішення були прийняті. Але Антимонопольний сказав, що без порушення законодавства видати дозвіл до нового року неможливо”.

– Із 2020-го перестають діяти дозволи Міністерства фінансів, тому вийти на закупівлю тролейбусів буде можливо у травні, – сказав Олександр Сєнкевич. – Не засмучуйтесь, все буде добре. У наступному році починаємо будівництво тролейбусної лінії в Корабельний район. Я дуже на це сподіваюсь. Грошей ми трішки виділили. Звичайно, проєкт дуже дорогий. Але будемо сподіватись на наших народних депутатів, що вони зрозуміють, що це проєкт перспективний і допоможуть нам дістати гроші з державного бюджету.

Нагадаємо, 12 вересня директор комунального підприємства “Миколаївелектротранс” Володимир Євтушенко та старший банкір ЄБРР Денис Гайовий підписали кредитний договір на 20 мільйонів євро. Частину грошей, а саме один мільйон євро планували витратити на модернізацію тролейбусного депо, чотири – на розвиток інфраструктури, прокладання нових маршрутів та будівництво підстанцій. 15 мільйонів євро планувалось на придбання шістдесяти тролейбусів, 20 з яких автономних ходом курсували б віддаленими районами міста, зокрема Корабельним.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН