Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі влаштували акцію протесту на нерегульованому переході

Вчора в Запоріжжі близько 50 жителів провели мітинг на нерегульованому пішохідному переході біля палацу спорту «Юність» і виставкового центру “Козак Палац”. Вимагали від влади встановити на цьому місці світлофор, аби убезпечити пішоходів.

Люди вийшли на дорогу, щоб привернути увагу до проблеми та з вимогою встановити світлофор на цьому місці. З цією метою мітингувальники прекрили дорогу по вулиці Перемоги – не давали проїхати машинам та маршруткам, бесперервно крокуючи в обидві сторони.

По завершенню мітингу запоріжці залишили на стовпах транспаранти із вимогою встановлення світлофору. Також збираються надіслати аналогічні вимоги до патрульної поліції та міської ради. Нагадаємо, 19 грудня на цій «зебрі» водійка Mitsubishi Lancer насмерть збила пішохода. Раніше на цьому нерегульованому пішохідному переході сталося ще декілька аварій.

«У нас колега постраждав тут, потім лежав у лікарні декілька місяців після того, як його збила автівка. І, насправді, такі події відбуваються регулярно, але після останнього, коли тут 19 числа на смерть збили чоловіка, тим паче, ми це чули, вибігли, вирішили, що з цим треба щось робити», – каже організаторка мітингу Ірина Лаврова.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Начебто все вірно . Акція та все внше. А давайте подивимось ось на що. Світлофори! та і’х як багна на дорозі по вул.Перемоги. А може, спочатку зупинки поставимо як треба, а не на ~зебрі~. Самі прйдіться і пбачите ща, якнайменьше з десяток зупинок облаштовані саме на переходах. Особливо небеспечний біля 5 лікарні. Там і вдень не видно пішоходів за маршрутками. Далі , в темряві, зовсім пішоходів не видно, та і самі вони набачуть куди ногу поставити. Тож мабуть краще встановити потужне освітлення. Тоді всим і все буде видно. А особливо водіям, бо не бачиш хто і куди іде. І нарешті , хоча водія завжди .ОБІДРАТИ, можна, він керує транспортом підвищеноі’ небезпеки, АЛЕ! ПДР для всих. То прочитайте статтю 4.14 ПДР ,а не пхніця як стадо. Невже не лячно за своє життя та здоров’я. Забов’зан це не означає ВИКОНАВ, тип пачє якщо тікає від поліціі’. Іншими словами скажу так:- мене,як пішохлда бісить ,що неможу перейти дорогу по ререходу, бо там зупинився якийсь транспорт, не бачу хто і куди летить -як відія , напрягає, що небачу з під якого транспорту вискочить людина, тим більш навіть не повертаючи голову в бік руху транспорту. -як пішохода вбиває, що небачу кди поставити ногу в темряві не потрапивши або в калюжу, або у ввдчинений люк,чи під колеса маршрутки, бо вони ж за гривной летять.-як водія , полохає людина яка мчить на маршрутку через усі ряди, бо невстигає , а,я, не бачу, бо темно хоч око вирви.до тогож знов- ВОДІЙ ПОВИНЕН. Зебра це позначка на дорозі а не стіна. КОГО ЗЕБРА ВРЯТУВАЛА?. Як пішохода ставить в тупик, де мені перейти дорогу, а переходу немає. -як водівя, чому ,я ,повинен сплачувати лікування або похорон, якщо людина пхнеця де завгодно перейти дорогу. Хто мені відшкодує збитки та моє здоров’я та нерви?. ТОЖ ПОВАЖАЙТЕ ІНШИХ В УСИХ ЕПОСТАСЯХ. А міськвлади нахиляйте до виконання умов безпеки на дорозі, а не штрафи підвищуйте. Бо порушники є і будуть ,а життя одне.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН