Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Працювати за спеціальністю планує 20% випускників профільного вишу — студент ХДАУ

Лише близько 20% студентів аграрних спеціальностей планують далі працювати у сільському господарстві. Про це повідомив студент 3 курсу Херсонського державного аграрного університету Нікіта Щедрінов, передає Kurkul.com.

«Прийшовши на навчання, мене здивувало те, що більшість людей, які знаходяться зі мною на курсі, навіть не планують займатися сільським господарством. Дехто вступив до університету, щоб до армії не забрали, комусь просто була потрібна вища освіта», — розповів він.

Нікіта Щедрінов — син голови ФГ «Теллус-Юг» Андрія Щедрінова. Він вже має певний досвід роботи на землі. Від освіти юнак очікував більш глибоких теоретичних і практичних знань.

«Але дуже багато з того, що нам розповідають, не зрозуміло, навіть більше, процеси, які ми вивчали, є недоцільними та економічно не вигідними. Фермера у першу чергу цікавить, як йому заробити на продукції, яку він виростив. А в університеті, на жаль, більша частина інформації є застарілою — підручники, програми ще з радянських часів», — зазначив Нікіта Щедрінов.

При цьому, за його словами, багато хто зі студентів не мав ніяких практичних навичок до того, як прийшли до університету, адже не всі народилися у родині фермера.

Найпродуктивнішими тижнями навчання, за його словами, була літня практика після другого року навчання.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН