Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Білозерщині стартував проект з соціальної згуртованості сільських громад

19 грудня 2019р. на Білозерщині розпочався проект «Створення можливостей для соціальної згуртованості», який реалізується ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» за фінансування Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.

Рівень соціальної згуртованості особливо в селах відчутно низький. Кожен зайнятий власними справами, і нечасто мешканці об’єднуються задля вирішення якогось гострого питання чи проблеми. Принцип добросусідства також не підтримується. Суперечки між сусідами не вирішуються, а навпаки загострюються, інколи навіть на тижні, місяці, роки. Даний проект дасть необхідні знання та навики сільським депутатам та громадським активістам вирішувати конфліктні ситуації в громаді, ознайомить їх з таким інструментом як діалог, який є дуже дієвим та ефективним. Адже під час діалогу кожна з сторін зможе обґрунтувати свою точку зору та спільно віднайти рішення.
Тож, в даному випадку під соціальною згуртованістю слід розуміти спільні дії декількох або більше людей задля вирішення конкретних питань чи проблем.

«Саме на посилення соціальної згуртованості сільських громад буде направлений наш проект, – розповідає керівниця проекту Катерина Оксенюк. – Проект буде цікавим, навчальним та пізнавальним. Він охоплює дві цільові аудиторії. Ми будемо працювати з сільськими депутатами, представниками влади, освітянами, громадськими активістами, а також значну увагу приділимо особистісному розвитку сільських жінок.

В рамках проекту буде проведено дводенний навчальний тренінг «Аналіз конфліктів в громадах та механізми їх вирішення», під час якого сільські депутати, представники влади, освіти та громадські активісти дізнаються про важливі та дієві інструменти, механізми соціального згуртування громади, такі як діалог, вирішення конфліктів з позиції інтересу. Навички діалогу дадуть змогу і депутатам, і активістам толерантно вирішувати різні проблеми, враховувати інтереси всієї громади, залучати та згуртовувати її для спільної мети.

Це сприятиме побудові довіри та взаєморозуміння підтримки в даних громадах, підвищить рівень довіри громадян до влади та довіри між собою.

Для сільських жінок буде проведено ряд одноденних тренінгів: «Я – впевнена жінка», «Ефективна комунікація в громаді», «Як згуртувати людей в ефективну команду», «Соціальна згуртованість та жіноча підтримка», «Базові навички для вирішення конфліктів». Мета цих тренінгів – наснажити та посилити  роль жінок в громаді, адже вони мають потенціал до соціальної згуртованості та включеності в громаду. Ці тренінги допоможуть жінкам набути знань та навичок для ефективної взаємодії у суспільстві, подолання соціальної ізольованості та згуртування для вирішення своїх проблем та проблем громади. Після навчання будуть створені відео інтерв'ю з учасницями тренінгів, в яких жінки  розкажуть про свої внутрішні зміни та готовність бути корисними своїм громадам.

Іншою, не менш цікавою складовою проекту стануть діалогові зустрічі в громадах, під час яких учасники та учасниці тренінгів зустрінуться і зможуть обговорити болючі питання та проблеми в їхніх громадах, спільно знайти  рішення та вийти на новий рівень комунікації. Діалогові зустрічі стануть гарним інструментом для налагодження та покращення  відносин між громадою та владою, стануть підґрунтям для соціальної згуртованості». 

Звісно, з громадою працюватимуть досвідчені тренери, експерти в галузі соціальної згуртованості та проведення діалогів, які супроводжуватимуть учасників заходів якісною та фаховою допомогою та підтримкою. Кількість учасників буде обмежена. 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН