Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Розвиток освіти на Херсонщині – один з пріоритетних напрямів

Таке рішення прийнято на колегії Херсонської облдержадміністрації, яку провів очільник області Юрій Гусєв.

«Розвиток освіти є одним з пріоритетних напрямів, тому потрібно обговорити та затвердити стратегічні цілі цієї галузі. Для того щоб показники якості освіти в нашій області були одними з найкращих в Україні і динаміка була позитивною», – наголосив Юрій Гусєв.

Доповіла з даного питання заступниця директора Департаменту освіти, науки та молоді ОДА Ніна Левенець.

Вона поінформувала, що стратегічні цілі розвитку освіти на наступний рік сформовані з урахуванням таких компонентів, як: новий зміст освіти, умотивований учитель, наскрізний процес виховання, децентралізація та ефективне управління, педагогіка, орієнтація на потреби учня в освітньому процесі, нова структура школи, справедливий розподіл публічних коштів.

«Ці компоненти потребують додаткових повноважень, що вимагають лідерських якостей, відваги, відповідальності та професійної майстерності», – зазначила заступниця директора Департаменту.

За її словами, якість, середовище та доступність – єдині пріоритети для всієї освіти області.

«Якість освіти визначаємо за показниками ЗНО, державною підсумковою атестацією, міжнародним оцінюванням. Середовище включає матеріально-технічну базу; зміст освіти стосується впровадження державних стандартів. Через рік у цих пріоритетах прагнемо досягти підвищення на 5% кількості випускників, які отримали на ЗНО 160 балів і більше, провести пілотне тестування ЗНО серед випускників базової школи. У 8-11 класах –  впровадження системи розвитку «м’яких» навичок», – зазначила Ніна Левенець.

Наголосила вона й на тому, що в кожній школі планується створення освітнього простору для початкової школи.

Ніна Левенець у виступі акцентувала увагу й на тому, що визначені в 2020 році будівництво, реконструкція закладів освіти – це об’єкти, рекомендовані обласною державною адміністрацією до участі в ініціативі Президента України «100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів». Фінансовий ресурс на вказані цілі передбачений у державному, обласному та місцевих бюджетах.

Що стосується забезпечення закладів освіти сучасним обладнанням, заступниця директора Департаменту підкреслила, що воно здійснюватиметься через реалізацію проєкту «Спроможна школа для кращих результатів» за рахунок коштів державного бюджету.

Стосовно даного питання було визначено завдання районним державним адміністраціям та рекомендовано міськвиконкомам міст обласного значення, виконавчим комітетам рад об’єднаних територіальних громад забезпечити реалізацію відповідних стратегічних цілей.

сайт Херсонської ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН