Таку тему на семінарі-практикумі обговорили представники аграрного та туристичного бізнесів за участю представників проєкту Європейського Союзу «Підтримка розвитку системи географічних значень в Україні» та обласної влади.
Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв привітав учасників заходу та побажав плідної роботи.
«Я сподіваюсь, що сьогоднішня зустріч і обговорення приведуть до формування спільного плану заходів на наступний рік, які дозволять нам залучити більше туристів на Херсонщину з інших регіонів України і не тільки», – наголосив Юрій Гусєв.
Представила проєкт ЄС «Підтримка розвитку системи географічних значень в Україні» Валерія Бондаренко.
Головним його завданням є розвиток локального виробництва, підвищення конкурентоспроможності виробників та розбудова гастрономічного туризму в Україні.
Проєкт реалізують шляхом створення «гастрономічних маршрутів», які об’єднають локальних виробників, знакові й туристичні об’єкти, зберігши культурну, історичну та гастрономічну спадщину регіону.
В Україні вже створено перший пілотний «гастрономічний маршрут» із назвою «Дорога Вина та Смаку української Бессарабії», який розробили в Одеській області. У 2020 році за проєктом планується створення ще 2 маршрутів на Херсонщині та в Карпатах.
На зустрічі представники локального бізнесу презентували гастрономічні й туристичні пропозиції, а також напрацювали карту «Херсонська дорога Вина та Смаку».
Херсонська обласна державна адміністрація
Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Схожі публікації:
- “Не показуйтесь на очі нікому”: військовий розповів, що херсонцям треба зробити перед деокупацією
- СБУ ідентифікувала помічницю російських спецслужб в окупованому Херсоні
- Обласна бібліотека у Херсоні потрапила під ворожий обстріл: відкрито збір на відновлення будівлі
- Пів сотні ноутбуків отримали педагоги Милівської громади для проведення уроків
- Російські обстріли Херсонської області: в МВС уточнили кількість постраждалих