Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькому художньому музеї працює новорічна виставка

Експозиція малюнків юних живописців відкрилась у Запорізькому художньому музеї. Працює вона в рамках обласного фестивалю дитячої творчості «Краса Божого світу». Тут представлено 150 малюнків дітлахів віком від 3-х до 17 років – учнів художніх студій, образотворчих гуртків та шкіл мистецтв Запорізького краю. Роботи обирали за конкурсом.

Юні художники з Запоріжжя, Мелітополя, Веселого, Кам’янки-Дніпровської, багатьох сіл області подали на конкурс 430 малюнків. Для виставки відібрали найкращі. Це пейзажі, натюрморти, портрети рідних та друзів, зображення тварин, роботи на біблійну тематику. Інші малюнки, за словами організаторів заходу – музейників та співробітників Центру підвищення кваліфікації вчителів, – будуть представлені у бібліотеках та музеях Запоріжжя. Суддівська колегія відзначила переможців новорічними подарунками: книжками, календариками, смаколиками.

Кураторка виставки Ольга Дворна каже, що діти почали малювати більше світлих картин у порівняні з минулими роками. Найчастіше, за її словами, зображують свої родини або тих, кого люблять.

«Мені дуже подобаються роботи маленьких дітей, тому що у них своє бачення. Є такі дитячі роботи, що навіть я не можу намалювати. Я вважаю, що краса Божого світу – це природа – найкраще, що можна на цю тему намалювати», – каже учениця 7-го класу Запорізької ЗОШ №4 Єва Гузь.

«У будь-якому малюнку ми обов’язково відпрацьовуємо академічні прийоми та методики. А вже потім накопичені знання діти застосовують у конкурсних роботах. Щоразу хвилюються, очі горять, діти шукають свої малюнки у виставковій залі. А коли отримуємо грамоти, дуже радіємо», – каже художниця Олеся Полєва.

Виставка дитячих малюнків «Краса Божого світу» проводиться в Запоріжжі шостий рік поспіль. Останні чотири – у виставковому залі обласного художнього музею. Найвдаліші роботи неодноразово брали участь у Всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН