Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутати Херсонської обласної ради прийняли бюджет на 2020-й рік

Депутати обласної ради проголосували за бюджет на 2020-й рік – 46 голосів “за”.

Павло Філіпчук, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів

“Загальна сума обласного бюджету склала понад 2,5 млрд. гривень, це значно менше ніж минулого року, тому що частина видатків на медицину буде фінансуватися через Національну службу здоров’я України і більша частина соціальних напрямків Департаменту соціального захисту так само фінансуватиметься централізовано. Під час бюджетної комісії ми зробили низку перерозподілів – зняли фінансування з тих напрямків, які не були підтверджені цифрами адміністрації і спрямували їх на інші напрямки: 15 млн. – конкурс обласних проектів, до 30-ти млн. – придбання обладнання в обласні заклади, понад 10 млн. – першочергові протипожежні заходи в обласних закладах і близько 10-ти млн. – це на капітальні та першочергові ремонти”.

Наталія Вітренко, директорка обласного департаменту фінансів:

“Що стосується пріоритетів, звичайно, є низка програм. Це і реалізація інвестиційних проєктів, і нових програм, які сьогодні вже діють, і підтримка закладів охорони здоров’я, які сьогодні фінансуються і освітні програми, і ще низка важливих для населення області заходів. в цьому році у нас збільшилася на 27% субвенція на ремонт доріг, складає майже 600 млн. гривень”.

Найбільше, говорить Наталя Вітренко грошей передбачено на галузь освіти – майже 700 млн. гривень проти 550-ти млн. минулого року.

Євген Криницький, директор обласного департаменту освіти, науки та молоді:

“Не в повному обсязі, тому що є багато питань не закритих стосовно харчування, стосовно пожежної безпеки, стосовно розвитку інфраструктури закладів освіти, але головне, що сьогоднішній бюджети прийнято і це нам дасть можливість з першого січня втілювати якісні зміни в освіті, які ми плануємо на наступний рік”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН