Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі відкрили головну новорічну ялинку (фото)

Традиційно, 19 грудня, на День Святого Миколая у багатьох населених пунктах України запалюють вогні на новорічних ялинках.

Вчора в Одесі на головній ялинці, що встановлена на Думській площі, засяяли новорічні вогні, – повідомляє Depo.Одеса.

Традиційно святкування Дня Святого Миколая об’єднують із запаленням головних ялинок. Цьогоріч на святковому заході біля ялинки на Думській людей було, як і торік, не дуже багато. Комусь свято сподобалося, хтось був незадоволений та вважав, що все має бути геть інакше. Проте головне що протягом місяця ялинка прикрашатиме Думську площу, і тут буде гуляти чимало родин з дітьми, одеситів та гостей міста.

Варто зазначити, що ялинка, яку встановили біля мерії, прикрашає площу вже сьомий рік поспіль. Вперше її відкрили у 2013 році, напередодні Революції Гідності. Одеська ялинка є точною копією тієї, що була встановлена тоді на Хрещатику у Києві та стала у якійсь мірі символом Революції Гідності. Створили обидві ялинки фахівці компанії “Люм’єр” з Чорноморська. Щороку на головній ялинці Одеси з’являється нова ілюмінація. От і цього року на новорічне дерево додали нові елементи.

Варто зауважити, що встановлення головної ялинки Одеси, а також ялинки, що прикрасила територію біля так званої “Євромерії” обійшлося місту майже у 600 тисяч гривень, з яких на монтаж пішло 149 тисяч гривень, електричне обладнання – 194 тисячі і ще стільки ж – за обслуговування гірлянд протягом місяця.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН