Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

262 правопорушення викрив Херсонський рибоохоронний патруль за листопад

Протягом листопада Херсонський рибоохоронний патруль викрив 262 правопорушень та нарахував понад 80 тис. грн збитків

 

       У період з 1 по 30 листопада 2019 року державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля було здійснено 10 рейдів на водоймах та ринках області. В результаті проведених рейдів виявлено 262 порушення природоохоронного законодавства. З них 145 правопорушень є грубими за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Також складено 31 протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 35 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного світу). Крім цього, оформлено 51 акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

       Протягом місяця у порушників вилучено понад 892 кг водних біоресурсів, з яких 357 кг – на ринках області. Також вилучено 225 од. заборонених знарядь лову та затримали 22 од. транспортних засобів. Нараховано збитків, завданих рибному господарству України, на суму 80 387 грн. На громадян накладено 34 935 грн штрафів. До судів передано 180 справ для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством.

       Нагадаємо, 13 листопада 2019 року в ході проведення рибоохоронних заходів в акваторії Збур’ївського Кута Голопристанського району, державними інспекторами були затримані двоє мешканців с. Стара Зур’ївка, які за допомогою трьох мисинових сіток займались риболовлею з човна. В результаті браконьєри виловили 12 кг водних біоресурсів: карась сріблястий (молодь) – 30 екз. та лящ (молодь) – 11 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 2 380 грн. 

       Згодом на березі р. Дніпро, поблизу с. Корсунка м. Нова Каховка Херсонської області був зафіксований ще один факт браконьєрства. Чоловік за допомогою мисинової сітки виловив: карась сріблястий (молодь) – 81 екз., краснопірка – 15 екз., окунь – 12 екз. та щука (молодь) – 10 екз. Загальна вага незаконно добутої риби 18 кг. Сума нанесених збитків становить 6 001 грн.

       26 листопада 2019 року в акваторії затоки Збур’ївський Кут Голопристанського району Херсонської області інспектори виявили двох місцевих мешканців, які здійснили незаконний вилов риби з човна за допомогою чотирьох сіток. При затриманні рибоохоронці виявили: мисинові сітки, човен з двигуном та 1 031 екз. карася сріблястого, з яких 1 016 екз. в живому та неушкодженому стані повернуто у природне середовище, чим попереджено нанесення збитків на суму 17 272 грн. Вилучено: мисинові сітки, човен з двигуном та 15 екз. водних біоресурсів загальною вагою 3 кг. Збитки, заподіяні в наслідок незаконного добування водних біоресурсів, склали 255 грн.

       27 листопада 2019 року в акваторії Дніпровсько-Бузького лиману, в районі с. Геройське Голопристаського району Херсонської області рибпатрульні викрили мешканця с. Геройське, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів з дюралевого човна за допомогою шести мисинових сіток. Громадянин виловив майже 51 кг риби: карась сріблястий – 50 екз., короп – 10 екз., щука – 7 екз. та судак – 1 екз. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 6 800 грн.

       На винних осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Незаконні знаряддя та засоби лову, а також водні біоресурси вилучено.

        Херсонський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії»: (050) 012-35-73.

Херсонський рибоохоронний патруль

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН