Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському виші відзначили річницю приєднання медичного коледжу до складу навчального закладу

3 грудня у Херсонському державному університеті відбувся спільний захід «Пліч-о-пліч»медичного факультету ХДУ та Генічеського медичного училища. Концертну програму на головній сцені ХДУ присвятили річниці приєднання медучилища до структури вишу.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив, що з початку процедури приєднання медичного училища до ХДУ пройдено непростий шлях, до якого долучилася значна кількість людей. І додав: «Ми маємо три історії: 102 роки ХДУ, 53 роки Генічеському медколеджу та початок нашої спільної історії». Звертаючись до багаточисленної аудиторії у білих халатах, Олександр Співаковський зазначив: «У вас дуже специфічна освіта, адже ви відповідаєте за здоров’я людей. Йдучи до лікаря, ми повинні розуміти, що отримаємо якісні послуги. І той фундамент, який ми закладемо у вас, майбутніх фахівцях своєї справи, забезпечить баланс між тим, що ви можете і що хочете зробити», – наголосив очільник вишу.

Також Олександр Володимирович подякував професорсько-викладацькому складу обох навчальних закладів за співпрацю: «Ми зробили перший крок. Далі на усіх чекає непроста робота. І дуже хочеться, аби через 20-30 років ви досягли значних успіхів. І, звичайно, аби наші навчальні заклади розвивалися».

 

Декан медичного факультету Ірина Глущенко розповіла, що ідея створення, розвиток, удосконалення, покращення матеріально-технічної бази – це велика робота, яка повністю залежить від керівництва вишу й особисто ректора Олександра Співаковського. Також Ірина Іванівна нагадала, що перший набір новоствореного медичного факультету складався з трьох студентів. «На другий рік ми вже набрали 35 студентів! Це свідчить про те, що нам довіряють. І це перемога не тільки факультету, а й університету в цілому», – наголосила Ірина Глущенко.

Нагадаємо, що у 2018 році у Херсонському державному університеті було створено медичний факультет. Сьогодні він об’єднує 3 кафедри. Тут створені умови для формування та удосконалення клінічного та науково-медичного мислення майбутніх лікарів. Підготовка студентів на факультеті проводиться у сучасних та комфортних аудиторіях, практичні заняття проходять в науково-дослідних лабораторіях анатомії людини, фізіології людини, лабораторії гістології, цитології та ембріології, молекулярної біології, фармацевтичної хімії, біологічної хімії, медичної фізики тощо.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН