Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прикордонників перевірить НАБУ

Корупційні схеми, як при старому, так і при новому керівництві процвітають.

Яскравий приклад тому, як понад два роки перебудовує старий гуртожиток в Музиківці прикордонна служба. Вартість «реконструкції» гуртожитка для 36 квартир за два роки від 11 млн грн виросла до 65 млн грн!

Це не єдиний скандал в Азово-Чорноморському регіональному управлінні Державної прикордонної служби. Нещодавно журналісти оприлюднили інформацію, як прикордонники буквально в заручниках тримають судно «Мрія». Так під виглядом боротьби з контрабандою палива, вимальовується зовсім інша картина, більше схожа на рейдерство.

Не врахували лише «борці», що «Мрія» перевозила паливо відомої Швейцарської компанії AGTG SA, яка добре відома в Україні по роботі з найбільшими держкомпаніями. У судах прикордонники нічого пред’явити не змогли, проте максимально намагаються затягнути процес, щоб перші особи країни не запідозрили провалу операції, яка з огляду на буксирування з нейтральних вод, дорого обійшлася українським платникам податків. Судно при цьому з перевалки не випускають, а паливо перевантажити не дають. Ситуація загрожує міжнародним скандалом, проте для Бондаря та Дейнеко це не головне, головне – що б про провал операції не впізнали перші особи країни, яким вони пообіцяли результат.

Наразі й останньою історією зацікавилися київські журналісти, тож обіцяють вже скоро оприлюднити результати проведеного журналістського розслідування…

Тим більше, що за вже відомою інформацією голова Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби Володимир Бондар добре відомий морякам Херсонської області, так як сидить на “темі рибалок”. За даними оперативників СБУ, з азовських рибалок він збирає щомісяця близько 200 тисяч гривень, ще 300-400 тис грн по чорному морю. Також, за інформацією оперативників він курирує дрібну контрабанду палива. Під виглядом утилізації відходів, дрібні судна вночі зливають по 20-30 тон палива і везуть їх в обхід митниці. Далі буде..

Херсонці

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН