Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі відкрилась перша Всеукраїнська виставка нейрографіки

Ці роботи, за словами художників, виконані графічним методом трансформації свідомості. Самі митці кажуть: навички малювання не дуже потрібні, головне – бажання вимістити свої проблеми на аркуші паперу.

Першу Всеукраїнську виставку нейрографічних малюнків відкрили в Запорізькій галереї «Арт-Ель» за підтримки Інституту психологічної творчості. Як зізнається одна з організаторок – Любов Мельник – спочатку хотіли влаштувати міжнародну виставку, але не вистачило фінансування, тож  на перший раз обмежились Всеукраїнським масштабом.

– “Це перша Всеукраїнська виставка. Були індивідуальні виставки, але така всеукраїнська, де ми представили не просто малюючи, інструкторів, а й звичайних користувачів методики, які захоплюються нейрографікою. Це крапля в морі з того, що люди малюють. Але захопленість цією нейролінією, вона дає надію на те що можливо щось змінити в цьому світі на краще” – розповідає інструкторка нейрографіки, організаторка виставки Любов Мельник.

Цей творчий напрям потрапив в Україну декілька років тому в якості психологічної терапії, а згодом переріс у мистецтво – говорять організатори виставки.

– “Нейрографіка – це методика, зовсім нова, нещодавно зареєстрована, як авторське право. Ця методика трансформаційного малювання, і малювати може кожен. Коли приходять до нас нові люди – вони питають, що це таке і як, бо я не вмію малювати. Ця методика тим і гарна, що тут не потрібно малювати, і можна починати з нуля. Бо це і несвідоме, і нейрони головного мозку. Тут немає ніяких правил малювання, як в академічному малюванні, і головне потоковий стан” – каже інструкторка нейрографики Наталя Юриліна (м.Черкаси).

В Україні методику поширює викладач Інституту психології творчості Павло Піскарьов. Саме у цьому закладі навчалась більшість з інструкторів нейрографіки, які зібрались у Запоріжжі.

– “В інституті психології творчості люди можуть отримати всі необхідні знання для того щоб створити  такі гарні роботи. Є певний алгоритм, де все це розписано, пояснюється. Якщо ви помітили – то на жодній роботі не має гострих кутків – це одна з особливостей нейрографіки. Працюємо ми в основному з маркерами, кольоровими олівцями, і якогось стандарту по матеріалам, які використовують, немає. Це унікальна техніка, яка дозволяє трохи попрацювати зі своїм обличчям, зі своєю зовнішністю. І торкаючись свого обличчя ви отримуєте неперевершений результат і занурюєтесь у свій життєвий шлях, тому що на нашому обличчі віддзеркалюються усі емоції та хвилювання. Для цього використовують фотокартку” – говорить інструктор нейрографіки Тетяна Пашинюк.

Виставка нейрографіки в галереї «Арт-Ель» триватиме протягом трьох тижнів.

UA: Запоріжжя

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН