Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Закодуйте! Школярам Запоріжжя влаштували екскурсію світом ІТ-технологій

18 жовтня, в запорізькому Академічному ліцеї №23 пройшов не простий “урок інформатики”, а цілий IT-міні-фестиваль “Закодуйте!”

Протягом кількох годин учні могли доторкнутися до світу сучасних технологій, створити свої барвисті віртуальні реальності разом з співробітниками IT-центру “Полігон”, разом з поліцією “поюзати” новий для Запоріжжя мобільний додаток “MyPol”.

Комп’ютерні спеціалісти ознайомитили з можливостями програмування, показали як створити власний мультфільм в техніці “стоп-моушн” і намалювати собі на пам’ять сувеніри з допомогою 3D-ручок.

“Сам проєкт реалізовується вже другий рік поспіль, – ділиться координатор міні-фестивалю Олександр Каха, – і його головне завдання – дати можливість різним школярам дізнатися більше про реальний і віртуальний світ, який оточує нас як вдома, так і за його межами”.

У минулому році проходив міні-фестиваль “Закодуйте!” в Осипенківському мікрорайоні Запоріжжя, а приурочений проєкт до щорічного Європейського тижня програмування в рамках міжнародної ініціативи “Meet and Code”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН