Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Таврійській школі № 7 планують впровадити інклюзію

Таврійська школа № 7 планує відкрити в наступному навчальному році три інклюзивних класи. Про це повідомила директор сьомої школи Лілія Грішагіна на апаратній нараді в Таврійському місквиконкомі, яка відбулась 15 жовтня.

За словами директора, мова йде про чотири дитини, в тому числі три колясочника, які будуть відвідувати початкові класи. Правда, для цього навчальний заклад повинен додатково підготуватися. В першу чергу, треба пристосувати для дітей з особливими потребами туалети, а також побудувати пандус.

Більш масштабна проблема, яка виникає при створенні інклюзивних класів, це ліфт для підйому особливих дітей на поверхи школи. Поки діти-колясочники будуть ходити в початкову школу, класи якої розташовані на першому поверсі, без ліфту можна обійтися. Але з часом перед адміністрацію сьомої школи така проблема постане. В той же час, фахівці кажуть, що дешевше збудувати нову школу, чим переобладнати її під ліфт.

Нагадаєм, в рамках освітньої реформи та впровадженні Нової української школи (НУШ) на базі практично кожного навчального та дошкільного закладу вводиться інклюзивне навчання. Як зазначають в Міністерстві освіти та науки України, інклюзія допоможе подолати бар’єри між звичайними дітьми та з особливими потребами.      

сайт міста Таврійськ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН