Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відновлену ікону подарували херсонському Храму Покрови Пресвятої Богородиці

Ікона Пресвятої Богородиці “Праворучиця” сьогодні знайшла своє місце серед інших святинь в Храмі. Її, після реставрації, подарував вірянам Юрій Рожков, лідер Громадської платформи “Добро переможе”, передавши до Храму Покрови Пресвятої Богородиці. Вітаючи громаду зі святом, він зазначив: “Це перша ікона, яку ми встигли відновити до храмового свята. І дуже символічно, що вона з’явилася тут саме на Покрову. Ми обов’язково продовжимо цю добру справу. І вірю, образи святих принесуть вірянам благодать, захистять від усього злого.”

Матінка Юлія додала: “Всього існує 300 видів ікон Богородиці. У нас є різні. А такої ще не було. Чудово, що її відреставрували. Бо лики святих не мають бути покинутими. Нехай краще вони служать людям!”.

Праворучиця – зображення Божої матері, яке відноситься до найдревніших образів, що коли-небудь існували у світі. Православні християни вірять в те, що вона має чудодійну силу, а лик Богоматері написаний Апостолом Лукою, котрий знав Діву Марію за життя. Тож, ікона вважається найбільш точною серед інших зображень, написаних авторами пізніше.

Біля ікони “Праворучиці” часто моляться солдати про захист від ворожих куль та про збереження життя і здоров’я в особливо складних ситуаціях.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН