Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Подробиці смертельної пожежі у Корабельному районі Херсона

20-річний юнак, який вчора травмувався внаслідок пожежі на вулиці Олеся Гончара у Херсоні, помер. З моменту, коли його винесли з квартири, лікарі повертали його до життя тричі. На четвертий в організмі почалися незворотні зміни. Про це кореспондентам Суспільного розказав завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії міської клінічної лікарні імені Тропіних Андрій Фруль:

“Зі слів співробітників “швидкої допомоги”, він уже був у стані клінічної смерті. Вдалося його первинно реанімувати, серцева діяльність була відновлена. Під час транспортування до лікарні серцева діяльність була знову зупинена і друга реанімація проводилася вже у приймальному відділенні. Після цього відновили серцеву діяльність і перевели у відділення реанімації. Такий тривалий час серцевої реанімації – він веде за собою ушкодження центральної нервової системи. Це набряк головного мозку, невідворотні зміни у головному мозку. Реанімація продовжувалася весь час, який він у нас перебував. Він був на сильнодіючих препаратах, які стимулюють роботу серця. Був на штучній вентиляції легенів. Але наші зусилля були марними”.

Пожежа у триповерховому будинку на вулиці Олеся Гончара  у Херсоні сталась 7-го жовтня. Зайнялась двокімнатна квартира на першому поверсі. Згодом сталося сильне задимлення усього під’їзду.

“Під час цієї пожежі рятувальники евакуювали з будинку вісьмох людей. Троє з них були в непритомному стані – навіть не подавали жодних ознак життя”, – говорить Квіта Заобурна, речниця обласної служби з надзвичайних ситуацій.

На місці події працювало чотири машини та 14 рятувальників. Ліквідували пожежу о 9-й годині. Двоє травмованих в пожежі залишаються у лікарнях Херсона.

Попередня причина загоряння – необережне поводження з вогнем власниці квартири.

Такої версії дотримуються і мешканці будинку, де сталася пожежа. Людмила Демчук каже, що загоряння сталося через запалену свічку:

“Вона сходила десь по молоко тут поруч. Віруюча жінка – все в іконках. Там ні телевізора в неї не було, нічого. Книжки, література, ікони повністю на стінах висіли – віруюча. Поставила свічку – свічка упала, загорілося все на столі і стався нещасний випадок”.

Мешканка сусідньої квартири Тамара Бакула говорить, що рятувальників викликала жінка з будинку навпроти. Каже, що власниця квартири, де сталася пожежа, у своєму під’їзді про це нікому не сказала:

“Вона, коли побачила, що у неї пожежа, – вона ні до мене не постукала, нікому не повідомила. Пішла до сусідки і сказала, що у неї пожежа. Щоб її врятували, а решта її не хвилювала”.

Начальниця слідчого відділення поліції Корабельного району Херсона Тетяна Кобзаррозказує, що відомості про цю подію внесені до єдиного реєстру державних розслідувань за частиною другою статті 270 Кримінального кодексу України:

“Тобто, порушення встановлених вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей. Триває досудове розслідування. За вказаний злочин законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 3-х до 8-ми років”.

https://www.facebook.com/suspilne.kherson/videos/506576656791069/?t=0

UA: Херсон

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН