Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі померла Олена Ватан, яка прожила життя без рук та ніг

Одеситку Олену Ватан багато хто у місті знав як художницю, поетесу, її часто зустрічали на вулицях Одеси, якими вона пересувалася на скейті 

1 жовтня, померла одеситка Олена Ватан. Як повідомляє Depo.Одеса, про це на своїй сторінці у Facebook написала громадський діяч Таміла Афанасьєва.

“Тільки що померла наша одеситка Олена Ватан, яка все життя прожила без рук і ніг, але при цьому була активною прихожанкою православної церкви, паломницею по всьому світу, легендарною художницею, знала англійську, жила кілька років в США, її знала вся Одеса за її пересування по місту на скейті”, – написала Афанасьєва.

Олена Ватан народилася без рук та ніг, у неї була рідкісна хвороба – синдром Тетра-Амелія. Коли дівчинка народилася, її батькам медики сказали, що вона мертва. Проте Олена вижила, провела дитинство в інтернаті на Херсонщині, а згодом вихователі змогли знайти її родину та написали їм. Батьки дівчини приїхали за нею та забрали її додому, до Одеси . На той час їй було 17 років.

Одеситка померла у єврейській лікарні, де провела останній місяць свого життя. У неї було захворювання шлунково-кишкового тракту.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН