Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині вирощують і консервують унікальні екзотичні овочі

Екзотичні консервовані нішеві продукти не завжди мають імпортне походження. Деякі з них вирощують та консервують саме в Україні.

Про це розповів засновник ТМ СТОДОЛА Ян Островський, виступаючи на конференції “Переробка плодоовочевої та ягідної продукції. Сучасні тренди”, яку організували та провели у Миколаєві Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва та Фонд Ласка, повідомляє кореспондент SEEDS.

“Я фермер і переробник молодий – небагато часу в цьому бізнесі. Розуміючи, що я не маю досвіду в цьому бізнесі, не володію всіма агротехнологіями, я вирішив робити продукт унікальний, якого немає на ринку і його просувати.

Ми почали вирощувати екзотичні овочі, нішеві, яких немає на ринку України. Це і кавуновий огірок, який виглядає, як невеличкий кавун, розміром з виноградину. Це різноманітні бебі-овочі, перці, баклажани, томати чері, тобто все те цікаве, чого немає, і чого ніхто не пропонує.

Єдиним нашим конкурентом був імпорт.

Ми почали робити і закуски – такі речі, за якими люди ходять в магазин, але купують в невеликий кількості, і купують імпорт”, – розповів Ян Островський. Серед популярних овочевих міксів на СТОДОЛІ виробляють італійську джардіньєру, французький рататуй, американський реліш.

Однак на цьому український підприємець вирішив не зупинятись. “Ми зрозуміли що для того, щоб конкурувати на міжнародному ринку з невеликими об’ємами і фінансами, потрібно і там робити щось унікальне. Ми почали робити сертифікацію по органіці”, – додає Ян Островський.

За його словами, це тільки початок великого шляху, на якому він сподівається знайти не тільки однодумців, а й фермерів, які б залюбки долучилися до вирощування в Україні нішевої овочевої екзотики.

 

SEEDS.org.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН