Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Команда з Херсонщини взяла участь у VII Всеукраїнській спартакіаді серед інвалідів праці “Сила духу”

За результатами обласної спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу», про яку  Бериславське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області вже інформувало раніше, була сформована збірна команда потерпілих на виробництві Херсонської області. До складу збірної команди  Херсонщини (11 осіб –загальна кількість учасників команди) увійшли два представника  від Бериславського відділення: Анатолій Пушкар (с.Качкарівка) та Павло Чирко (смт.Козацьке).

І ось з 18 по 20 вересня 2019 року в м. Ужгород на спортивній базі «Юність», у фінальному етапі VII Всеукраїнської спартакіади  “Сила духу” взяли участь спортсмени-аматори, які ушкодили своє здоров’я під час виконання трудових обов’язків. У відбірковому етапі, що тривав декілька місяців, за право представляти свої регіони у фіналі, змагався 2 071 потерпілий на виробництві. Відбіркові турніри пройшли в усіх областях та місті Києві. Учасники збірної команди Херсонської області на  високому рівні показали свої вміння, конкуруючи  з представниками інших областей.

Впродовж кількох незабутніх днів люди з обмеженими можливостями змагалися у таких видах спорту: армспорту, бомбаскету, дартсу, настільного тенісу, шахів.

Організатором загальнонаціонального заходу виступає Фонд соціального страхування України, під опікою якого знаходиться понад 205 тисяч осіб – потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань. Метою спартакіади є соціальна реабілітація і створення умов для повернення осіб з інвалідністю до активного життя, залучення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості до проблем потерпілих на виробництві. Цього року на Закарпаття приїхали 272 спортсмени із усіх областей України (25 команд) – це переможці фінальних етапів змагань.

З вітальною промовою до присутніх звернувся в.о. директора виконавчої дирекції Фонду Нестеров Сергій Володимирович, який урочисто проголосив – сьому Всеукраїнську спартакіаду «Сила духу» відкритою! В добру путь, спартакіадо! Нехай перемагає вічна сила духу. Слова вдячності пролунали присутнім сьогодні керівництву крайової влади за  небайдужість, підтримку і розуміння конкретних дій для наших людей. Зі свого боку спартакіада, додає позитивного іміджу Закарпаттю, оскільки сотні людей з усієї України мають змогу протягом кількох днів отримувати задоволення від перебування тут, аби множити затим любов до цієї чарівної землі.

Про те, що учасники змагань наповнені оптимізмом та жагою до нових звершень, свідчили їх посмішки – у них невпинне прагнення перемог, шлях до нових досягнень, адже усі учасники спартакіади – приклад сили духу. У кожному старті учасники проявляють азарт, оптимізм і волю до перемоги. Хоча сама участь у змаганнях – це вже і є перемога. Сьогодні ці люди доводять, що вони теж можуть працювати, творити, і навіть займатися спортом.

Команда Херсонської області два рази підіймалася на п’єдестал пошани, займаючи III місце  в дисципліні дартс жінки сидячи: Куліш О.О. (Херсонське відділення) та III місце  в дисципліні дартс чоловіки стоячи: Пузанов В.М (Скадовське відділення). В загальнокомандному заліку команда Херсонської області достойно виступила, посівши 11 місце серед 25. Всі призери нагороджені медалями, кубками та цінними подарунками.

Програма Всеукраїнської спартакіади також включала просвітницькі заходи, зокрема, концерти місцевих майстрів мистецтв та художніх колективів, знайомство учасників та гостей спартакіади з культурними здобутками та особливостями різних етногеографічних частин країни.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН