Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні пройшла серпнева конференція освітян Сірогозщини

Традиційно кожен новий навчальний рік для освітян розпочинається серпневими конференціями педагогічних працівників, які підбивають підсумки роботи попереднього навчального року, визначають стратегічні пріоритети розвитку освіти району на найближчу перспективу та окреслюють шляхи їх реалізації.

У освітянській конференції Сірогозщини, яка відбулася 29 серпня у районному будинку культури взяли участь почесні гості: заступник голови районної державної адміністрації С’єдіна Ольга Валентинівна та заступник голови районної ради Дашковський Сергій Вікторович.

Вони привітали освітян з початком нового навчального року та побажали їм успіхів, результативних кроків на шляху творення Нової української школи, мудрості, миру, злагоди у житті, родинного затишку та віри в щасливе майбутнє України!

У своєму вітальному слові заступник голови районної державної адміністрації зазначила, що районна влада, сповна розуміючи свою відповідальність за розвиток освіти, постійно надає всіляку підтримку навчально-виховним закладам і робитиме це надалі. Вона зупинилась на конкретних здобутках, які вдалося досягти спільними зусиллями за останні роки. Це і ремонти шкіл, класів із заміною вікон з дерев’яних на металопластикові, ремонти спортивних залів, спортивних майданчиків, реконструкція котелень, комп’ютеризація, підключення до Інтернету, упорядкування, благоустрій території шкіл.

Ольга Валентинівна відмітила, що завдяки втіленню реформи освітньої галузі в районі за останній час відбулося ряд змін: відкрито 2 класи з інклюзивною освітою, в яких діти з особливими освітніми потребами нарівні з іншими учнями мають можливість реалізовувати свої таланти. Крім того, у минулому році в районі вдало стартував проект «Нова українська школа». І в новому навчальному році 1 вересня у всіх навчальних закладах, відкриються ще нові класи для першоласників, які повністю забезпечені дидактичними матеріалами, комп’ютерним , мультимедійним обладнанням та сучасними шкільними меблями.

Вона подякувала всім педагогам за роботу, професіоналізм, творчий підхід до своїх обов’язків.
Під час серпневої конференції освітян, заступник голови районної державної адміністрації С’єдіна Ольга Валентинівна та заступник голови районної ради Дашковський Сергій Вікторович за сумлінну працю, високу професійну компетентність, досягнення значних успіхів у навчанні та вихованні підростаючого покоління вручили Почесні грамоти Херсонської обласної ради, Нижньосірогозької районної державної адміністрації та Нижньосірогозької районної ради кращим освітянам району. Крім того, кращих педагогів було відзначено і Почесними грамотами відділу освіти, культури, молоді та спорту районної державної адміністрації.

Педагоги, сидячи у залі з радістю вітали своїх колег. Та особливо приємно їм було бачити серед глядачів молодих спеціалістів, які поповнили ряди досвідчених педагогів. Молоді урочисто були вручені трудові книжки.
Відкрив роботу конференції начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту районної державної адміністрації Стадніченко Леонід Дмитрович, який докладно розповів про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти у 2018-2019 навчальному році, ознайомив учасників заходу з основними досягненнями, здобутками та змінами, які відбулись в освітній галузі регіону.

Леонід Дмитрович, звертаючись до освітян Сірогозщини, зазначив, що проведення районної конференції є гарним приводом для того, щоб не тільки обговорити проблеми, що існують, а й спільно відпрацювати основні шляхи, які б сприяли покращенню стану розвитку освітньої галузі району в цілому та наданню освіти вищої якості кожній дитині – незалежно від того, в якій школі вона навчається. Він детально проаналізував результати діяльності навчальних закладів району щодо надання якісних освітніх послуг, зосередив увагу присутніх на аналізі виконання заходів, спрямованих на реалізацію програми Нової української школи. Він наголосив також, що успішна реалізація освітньої реформи залежить від спільних злагоджених дій педагогічних колективів, органів державної влади та місцевого самоврядування, батьків.
Робота конференції була насиченою. В рамках конференції освітяни продовжили роботу у спеціалізованих секціях, де вони поділились з присутніми своїм баченням роботи у новому навчальному році, ознайомили колег зі своїми досягненнями, успіхами у роботі з обдарованими дітьми, досвідом у реалізації освітніх проектів, інноваційних підходів і технологій в навчально-виховний процес та основними проблемними моментами, які виникають в ході роботи.

Нижньосірогозька РДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН