Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі встановили нові камери відеоспостереження

У Запоріжжі продовжується реалізація міської програми «Безпечне місто»

Нові камери відеоспостереження встановили в Хортицькому районі. Там у різних місцях з’явилося 10 камер.

У районі Нікопольського повороту встановлено два види відеокамер. Одні з них будуть фіксувати загальну ситуацію на дорозі з можливістю роздивитися номерні знаки на автомобілях, інші ж мають спеціальну оглядову камеру, яка розгортається на 360 градусів. Їх застосовуватимуть для відео фіксації руху на жвавому перехресті та зупинках громадського транспорту.

Нагадаємо, нещодавно за допомогою відео з камер спостереження правоохоронцям вдалося з’ясувати деталі смертельної аварії.

Зазначимо, що з початком нового навчального року нові камери відеоспостереження допоможуть подбати також про безпеку школярів. Наразі також розробляється програма пілотного проекту «Безпечна школа».

– Є ідея, яку міський голова Володимир Буряк минулого тижня озвучив на нараді разом з правоохоронцями. Йдеться про проєкт «Безпечна школа», який передбачає встановлення камер відеоспостереження на території навчальних закладів міста. Ця ініціатива варта уваги. Особливої актуальності вона набуває напередодні початку занять. Ми разом з департаментом освіти та науки вже почали відпрацьовувати спільні дії. Розрахували й приблизну вартість проєктно-кошторисної документації. Реалізуючи цей пілот, розробимо в рамках проєкту «Безпечне місто» низку заходів для запуску мережі, – зазначив директор КП «Центр управління інформаційними технологіями» Юрій Орєшкін.

До речі, в Запоріжжі в рамках програми «Безпечне місто» вже встановлено більше 200 камер нової системи відеоспостереження. Правоохоронці мають до них доступ. Цього року планується встановити ще 20 відеокамер у Хортицькому та Шевченківському районах, а також біля посту поліції на виїзді у бік Дніпра, повідомляє сайт мерії Запоріжжя.

Запорозька Січ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН