Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині планують розвивати устрічний та мідійний бізнес

Про це на Фейсбуці повідомляє Олександр Паливода:

– Відвідав дегустаційну базу «Устриці Скіфії», що розташована на кордоні Миколаївської та Одеської областей. Ознайомився із перспективами устрічного бізнесу в Україні. На сьогодні «Устриці Скіфії» – єдине підприємство, що виробляє українські устриці, тому туристів, що приїхали скоштувати свіжих моллюсків, тут багато.
Для українців устриці поступово перестають бути екзотикою, все зміниться кардинально – як тільки моллюск стане більш доступним за ціною. Поки що 90% устриць, що реалізуються в Україні – це імпорт, тому внутрішньому виробникові є куди розвиватися. До того ж устрічна ферма з дегустацією – це відмінний туристичний об’єкт, який може додатково приваблювати туристів в регіон.
Сьогодні ми вивчаємо питання щодо розвитку устрічного та мідійного бізнесу на Херсонщині. В рамках роботи форуму «Агропорт Південь Херсон 2019» фахівцями Херсонського аграрного університету був представлений проект розвитку аквакультури в Херсонській області. Також науковці університету проводять лабораторні дослідження морської води в різних місцевостях області, щоб визначити найбільш сприятливі ділянки для створення акваферм. В свою чергу юристами Департаменту було вивчене питання стосовно надання в користування на умовах оренди акваторій морських вод. Детальніше – за посиланням.(http://apk-kherson.gov.ua/yak-otrymaty-v-orendu-akvatorii-v…)
Створення мідійно-устрічних ферм в Херсонській області є темою і цікавою, і перспективною. Департамент агропромислового розвитку готовий підтримати такі проекти на території області, адже вони допоможуть закріпити репутацію Херсонщини, як туристичного та агроінноваційного регіону.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН