Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Юрій Гусєв в рамках робочих зустрічей поспілкувався з мешканцями Верхньорогачицького району

17 серпня вислухати громадян щодо нагальних питань та відповісти на запитання, які найбільше хвилюють місцевих жителів, до Верхньорогачицького району завітав голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.

В ході діалогу жителів турбувало питання кадрового забезпечення у районній лікарні, а також придбання рентгенологічного обладнання у медичний заклад.

Крім того, порушувалося наболіле питання забезпечення дровами мешканців сіл. Жителі наполягають, що вирубка дерев у лісосмугах є неприпустимою, але водночас ціна на вугілля для опалення домівок дуже висока.

У свою чергу, голова райдержадміністрації Наталія Тарасова повідомила про пропозиції створити в населених пунктах району склади деревних відходів для забезпечення населення матеріалом для опалення за зниженою ціною.

Мешканці Самійлівської сільської ради звернулися до очільника області з проханням допомогти вирішити питання забезпечення водою населеного пункту.

Також громада району торкнулася питання правомірності будівництва автогазозаправного пункту, яке відбувається прямо під вікнами місцевих жителів. На що Юрій Гусєв повідомив, що питання законності будівництва АЗС в області наразі відпрацьовується з Державною фіскальною службою.

Окрім цього, обговорювалися питання налагодження транспортного сполучення між селами району, ціни на газ для соціальних закладів, а також створення підприємств з переробки сировини в районі, що надасть можливість для місцевих жителів збільшити кількість робочих місць.

Питання, які порушувалися під час дискусії, також стосувалися функціонування шкіл і впровадження реформи децентралізації, адже в районі ще не створено жодної об’єднаної територіальної громади.

Жителі району також передали очільнику області письмове звернення з проханням вирішити питання будівництва доріг.

Уважно вислухавши усі запитання, Юрій Гусєв з окремих питань проінформував присутніх щодо їх вирішення, інші взяв на контроль та зазначив, що завжди відкритий для спілкування і готовий вислухати запитання про проблеми, які турбують мешканців районів.

Насамкінець очільник області наголосив, що лише спільними зусиллями можна вирішити ті завдання, які стоять сьогодні перед громадою та досягти позитивних результатів.

 

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН