Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Власник одеського готелю, де під час пожежі загинули 9 людей, звинувачує охоронну фірму

За словами Вадима Чорного, власника готелю “Токіо Стар”, у якому вихідними під час пожежі загинули дев’ять людей, пожежна автоматика послала сигнал про загоряння на пульт охоронної фірми, але звідти він рятувальникам чомусь не надійшов

Про це йдеться у листі Вадима Чорного на ім’я президента України, повідомляє Depo.Одеса з посиланням на “Думську“.

За словами бізнесмена, у нього укладено договір з охоронною фірмою “Карабінер”, до пульта якої була підключена протипожежна система. Вадим Чорний стверджує, що щомісяця оплачував послуги фірми і вчасно перевіряв справність системи. Попри це, пожежники виїхали на місці події тільки після дзвінка працівників готелю.

“Компанія не викликала пожежників. Коли поліцейські намагалися оглянути пульт “Карабінерів”, їх не пустили”, – пише у листі до Зеленського Чорний.

Підприємець також вважає, що його затримання пов’язане виключно із заявою президента Володимира Зеленського про те, що відповідальність лежить на власнику готелю. “Після двох діб без сну і доби без води слідчий намагався витрусити з мене хоч щось без звинувачення. Тому що у нього не було нічого, крім вашого поста і бажання вислужитися перед вами”, – написав він главі держави, додавши, що пожежні норми вкрай застаріли і їхнє виконання не забезпечує безпеку.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський звинуватив у трагічній пожежі власника готелю “Токіо Стар” Вадима Чорного. Увечері 17 серпня Чорного затримали правоохоронці

Наступного дня, 18 серпня, через пожежу у “Токіо Стар” затримали ще трьох людей.

Довідка: В Одесі в ніч на суботу, 17 серпня, сталася пожежа у готелі “Токіо Стар”, що по вул. Водопровідна, 1-а, внаслідок чого загинули щонайменше восьмеро людей. У поліції за фактом пожежі розпочали кримінальне провадження. Згодом на попелищі знайшли тіло дев’ятого загибого.

Декілька десятків постояльців готелю приютив у себе вдома одесит, який став випадковим свідком пожежі.

Після трагічної пожежі Гройсман доручив перевірити всі готелі.

Дещо пізніше були названі попередні причини трагічної пожежі в “Токіо Стар”.

ДБР порушило кримінальне провадження проти працівників ДСНС Одещини через трагічну пожежу в отелі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН