Спеціалісти Держпродспоживслужби міста Запоріжжя не допустили в обіг кавуни, в яких вміст нітратів був майже в чотири рази вище допустимої норми.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
«При дослідженні баштанних культур на вміст нітратів мінімальний показник становив 3,8 мг/кг, максимальний — 352,5мг/кг, що майже в 4 рази вище допустимої норми. Норма вмісту нітратів у кавунах складає 60 мг/кг, динях — 90 мг/кг. Небезпечна продукція у кількості понад 1 т денатурована та не допущена до реалізації», — йдеться у повідомленні.
Також відзначається, що в поточному році на агропродовольчих ринках міста Запоріжжя спеціалістами державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби в Запорізькій області досліджено 656 проб баштанних культур.
«За результатами досліджень виявлено 20 випадків перевищення допустимого рівня вмісту нітратів. Тож при купівлі баштанних на ринках фахівці радять ознайомитися з експертним висновком лабораторії, при купівлі в магазині — із супутніми документами, що підтверджують безпечність цієї продукції». — відмітили в Держпродспоживслужбі.
Схожі публікації:
- Запоріжцям повертають кошти за неякісні товари та послуги
- На Запоріжжі Держпродспоживслужба допомогла споживачам повернути майже 200 тис. гривень за неякісну продукцію
- У Запорізькій області продовжують фіксувати порушення карантину
- В Запорізькій області на третину збільшилось звернень громадян до Держпродспоживслужби
- Призначено нового керівника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області