Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські кавуни готують до відправки на Київ

16 серпня на вантажному причалі філії «Голопристанська» ТОВ СП «НІБУЛОН» відбулося завантаження несамохідного судна NBL-90 500 тоннами стиглих і смачних херсонських кавунів та динь з 18 місцевих господарств. Вже в ніч на 17 серпня у супроводі буксира модернізованого проєкту 121М «Нодарі Чантурія» баржа вирушить до столиці, де солодку ягоду продаватимуть у супермаркетах.
Під час завантаження та підготовки судна до відправлення вантажний причал у Голій Пристані відвідав голова облдержадміністрації Юрій Гусєв. Він відзначив:
«Безумовно, херсонські кавуни чекають у столиці. Але баржа допомагає нам не тільки доставити кавуни, але й заощадити на ремонті доріг, які руйнуються перевантаженими вантажівками. Адже сьогодні ми працюємо над тим, щоб будувати якісні дороги і контролювати вагу автотранспортних засобів на важливих трасах регіону. Тому розвивати водне сполучення – важливо».
Очільник області додав, що попри спроби продажу кавунів з інших регіонів під видом херсонських, смак наших солодких ягід підробити неможливо.
Загалом, кількість баштанних культур, що вирощуються на Херсонщині, становить 75% від показника по всій Україні. У поточному році погодні умови були сприятливими, тому очікується отримати близько 300 тис. тонн продукції.
Крім реалізації на всіх великих гуртових ринках України, херсонські кавуни відправляють на експорт. Наприклад, до Польщі, Німеччини, країн Прибалтики.
Скільки коштуватиме херсонський кавун для киян, розповів засновник компанії «Південний експорт» Олександр Синенко. За словами аграрія, ціна за кілограм кавуна орієнтовно становитиме 4 грн, дині – 15 грн за кілограм. Цього року жителі столиці зможуть спробувати і незвичайний – безкісточковий кавун. Він також коштуватиме приблизно 15 гривень за кілограм.
Розвантаження баржі з херсонськими баштанними на Київщині планується 22 серпня.

Сайт ХОДА

На изображении может находиться: растение и еда
На изображении может находиться: на улице
Нет описания фото.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН