Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Станіславі від укусу каракурта постраждала жінка

1 серпня 2019 року у с. Станіслав зафіксований випадок укусу каракуртом. Постраждала перебуває у лікарні. Про це повідомляє сайт Станіславської сільської ради.

Невідкладна допомога і лікування

У всіх випадках укусів каракуртами для постраждалого найбільш ефективним являється виклик швидкої допомоги за телефоном 103 та екстрена госпіталізація. При цьому транспортувати хворого необхідно лежачим на носилках (кінцівка з укушеним місцем розташовується вище по відношенню до всього тіла).

Сиворотка проти укусу каракурту у Станіславській амбулаторії ЗПСМ була відсутня.

Реакція на укус павука та невідкладна допомога при отруєнні отрутою каракурта

Укус каракурта важко не помітити – по силі він схожий на укус оси і відразу викликає біль та печіння, хоча були і випадки, коли укус нагадував укол булавки, а потерпілий не відчував його відразу.

Перші прояви укусу павука можуть проявитися через 10-20 хвилин.

Після укусу з’являється маленька пляма, яка швидко зникає. Через кілька хвилин на місці укусу стає відчутною сильна біль, яка розповсюджується на кінцівки, поперек, груди, живіт, з різкою напругою м’язів живота. З’являється слабкість, лихоманка, гіперестезія, сильні потовиділення, психомоторне збудження, галюцинації, страх смерті, тремор та фасцикулярні подригування м’язів, важкість дихання, бронхорея, нудота, блювання, тахікардія, екстрасістолія, підвищений артеріальний тиск. Можлива гостра зупинка дихання. В останню чергу включаються м’язи обличчя. Можливі спрага, салівація, судоми, тимчасові порушення мови, анурія, зуд, кореподібні висипання. Укус каракурта приводить до смерті досить рідко, хоча подібні випадки час від часу реєструються.

Профілактика укусів каракурта на приватних територіях полягає у знищенні павуків, які живуть в сараях, туалетах, темних кутках гаражів, комор та бань. Для знищення павуків застосовують малотоксичні інсектициди групи перитринів, що виготовляються на основі рослинної сировини. Можливі місця проживання павуків необхідно обробляти розчином 1 раз на три місяці.

Білозерка.Інфо

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН