Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запоріжці найбільше ризикують підхопити паразитів на пляжах Азова та Дніпра

Переважна більшість запоріжців, які підхопили гельмінтів, заразилися, відпочиваючи на березі Азовського моря, річки Дніпро та інших водойм

Про це повідомляють у Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ України, передає Depo.Запоріжжя.

Відпочинок на запорізьких водоймах значно підвищує ризик підхопити паразитів. Ця інформація заснована на статистичних даних щодо захворюваності населення області, а також на моніторингу, який систематично проводиться лабораторним центром. За останні три роки паразитів виявляли в пробах морського піску, в пробах ґрунту житлової зони приморських територій, особливо часто – на дитячих ігрових майданчиках. Упродовж 2014-2018 років на Запоріжжі підхопили різних паразитів понад 200 людей, найчастіше хворіли діти. З числа захворілих геогельмінтозами 80% людей за межі області не виїжджали, але при цьому багато хто з них відпочивав на березі Азовського моря, Дніпра тощо.

Фахівці радять, аби не підхопити паразитів, дотримуватися загальновідомих правил: ретельно мити руки, овочі, фрукти, зелень, знищувати мух, прибирати випорожнення тварин в місцях загального користування, не пити сиру воду тощо.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН