Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вітчизняний виробник добрив на Херсонщині успішно конкурує на зовнішьому ринку і реалізує продукцію в Україні

Мікродобрива «5 елементу» не поступаються у якості закордонним аналогам, а коштують дешевше, – переконаний засновник агропідприємства “Злато Таврії” Ігор Йосипенко.

Одним з напрямків роботи Міжнародного форуму «Агропорт південь Херсон», який проходив з 18 по 20 липня, була презентація виробників органічної сільгосппродукції. Поняття «органічні продукти» означає, що при їхньому вирощуванні мінімізовано використання пестицидів, синтетичних мінеральних добрив, регуляторів росту і заборонені ГМО.

Херсонщина є одним з основних імпортерів продукції органічного землеробства. Але ґрунти збіднюються і без використання добрив аграріям важко виростити гарні врожаї. Добрива мають бути теж екологічно безпечними. І такі препарати виготовляє науково-виробниче підприємство «5 елемент».

Виробник представив наностимулятори росту рослин, які комплексно діють на клітинному рівні (без втручання в геном рослини) і підвищують врожайність, на виставці «Агропорт південь Херсон». Препарат вже оцінили аграрії області.

Одним з перших клієнтів, який повірив херсонському виробнику і закупив мікродобриво для використання на полях, був засновник агрофірми «Злато Таврії» Ігор Йосипенко. На виставці він отримав подяку від генерального директора ТОВ «НВП 5 елемент» Володимира Бєлого.

«Дуже приємно, що я отримав подяку як перший клієнт «5 елементу». Зараз це єдиний виробник на ринку мікродобрив України, який пропонує якіснішу від іноземної продукцію за меншою ціною. Ми повинні підтримувати виробників «5 елементу», щоб врожаї ставали більшими завдяки використанню добрив натурального походження», – сказав депутат обласної ради, засновник успішного сільгосппідприємства Ігор Йосипенко.

«5 елемент» – мікродобриво, яке не є токсичним, просочується у клітини рослини і підвищує врожайність від 10 до 50% залежно від культури. Цього року сертифіковані аудитори ECOCERT (діє у 100 країнах світу) підтвердили відповідність стимуляторів росту стандартам Євросоюзу і рекомендували препарат до використання в органічному землеробстві.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН