Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська компанія планує відкрити завод з виробництва нанодобрив у Європі

Зараз триває реконструкція заводських приміщень, і вже навесні науково-виробниче підприємство з Херсонщини почне виробляти наностимулятори росту рослин в європейській країні. В інтерв’ю «Agro FM» на виставці «Агропорт Південь 2019» про це розповів генеральний директор ТОВ «НВП «5 елемент» Володимир Білий.

Компанія займається виготовленням нано-стимуляторів росту рослин для всіх агрокультур. Підписані угоди на постачання препаратів комплексної дії сільгоспвиробникам Херсонщини, які обробляють 400 тисяч гектарів землі. Продукцію «5 елементу» використовують аграрії з різних регіонів України.

Виробник наностимуляторів став ініціатором челенджу з допомоги фермерам Закарпатської області, чиї посіви у теплицях постраждали від травневої повені. Співпрацює український виробник нано-препаратів і з африканськими країнами.

«У нас є фідбек від власників садів з Єгипту, Алжиру, Тунісу. Нашими препаратами оброблені сади мандаринів, апельсинів, оливкових дерев. Із поставленим завданням ми впорались – лише 20% плодів впало на землю. Решта залишається на деревах, виробники отримають гарний врожай. Працюємо ми також і на індійському ринку, добрива тестуються зараз в США та Бразилії. Плануються зустрічі в Іспанії. Після відкриття заводу в Європі ми освоїмо і цей ринок», – розповів Володимир Білий.

«5 елемент» пройшов перевірку аудиторів ECOCERT (Франція) на право використання наностимуляторів росту рослин в органічному землеробстві. Препарати дозволені у 132 країнах світу, до 30 країн їх можна ввозити без ліцензії.

Інноваційний продукт збільшує продуктивність рослин і ґрунту за рахунок використання власної енергії без втручання в геном і перенасичення традиційними добривами.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН