Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи якісна питна вода на Херсонщині, визначать фахівці

25 квітня 2019 року відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі фахівця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великолепетиського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. 

Під час засідання розглянуто низку нагальних питань, зокрема про забезпечення органами місцевого самоврядування першочергових заходів з належного контролю за безпечністю та якістю питної води. Наголошено на дотриманні підприємствами, що постачають питну воду населенню, графіків проведення виробничого лабораторного контролю безпечності та якості питної води згідно із затвердженими робочими програмами, на необхідності розробки технологічних регламентів виробництва питної води, отриманні висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Керівник групи матеріального забезпечення закладів освіти КУ «Великолепетиського районного центру обслуговування закладів освіти» доповів, що водопостачання у закладах освіти відбувається із загальної водопровідної мережі. На даний час вирішується питання встановлення сучасних фільтрів із додатковим обладнанням доочистки питної води, що надасть можливість у навчальних закладах району покращити її якість.

Рішенням районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішено тримати на контролі питання забезпечення населених пунктів Великолепетиського району якісною питною водою, зобов’язати керівників підприємств водопостачання проводити систематичний виробничий лабораторний контроль безпечності та якості питної води від місця водозабору до місця її споживання згідно з робочою програмою, вирішити питання встановлення фільтрів очищення води у дитячих навчальних закладах.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН