Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кримчанам пропонують отримати освіту на Херсонщині

12 квітня, відбулось перше засідання оперативного штабу з питань вступу в 2019 році до закладів вищої, фахової передвищої, професійної освіти Херсонської області випускників закладів загальної середньої освіти та осіб з АР Крим та м. Севастополя. У засіданні штабу взяли участь керівник апарату Представництва Тетяна Покидько та головний консультант аналітично-інформаційної служби Алла Ракша, поівдомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

Основна теза засідання: донести мешканцям тимчасово окупованого #Криму інформацію про можливість їх вступу до навчальних закладів України, а також продовжити роботу освітніх центрів «Крим – Україна» у 2019 році.
✔️ Вже 11 травня заплановано проведення Дня відкритих дверей закладами вищої освіти щодо вступу дітей з тимчасово окупованих територій на базі Херсонської державної морської академії.
✔️ Протягом червня в області проводитиметься широка інформаційна кампанія щодо вступу громадян України, які проживають в Криму, до закладів вищої, фахової передвищої, професійної освіти Херсонської області. Працюватимуть як загальнодержавна, так і обласна «гаряча лінія» з освітніх питань.
✔️ Планується розміщення друкованої соціальної реклами у вигляді банерів, плакатів та листівок на КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим півостровом. Також інформація про вступну кампанію для жителів Криму висвітлюватиметься на регіональному телебаченні та радіо, на офіційних сторінках органів влади, навчальних закладів, соціальних мережах.

🛑Представництво постійно сприяє належній організації вступних кампаній для мешканців Криму. В рамках підготовки до цьогорічної – проводить роботу щодо надання статусу «соціальної реклами» для інформації (відео, аудіо) навчальних закладів і вступної кампанії за освітньою програмою «Крим-Україна» та запровадження квот на таку соціальну рекламу на теле- та радіоканалах, зокрема тих, які транслюють на тимчасово окуповану територію.

Довідково: за підсумками вступної кампанії 2018 року кількість вступників з ТОТ АР Крим збільшилася на 11% у порівнянні з попереднім роком та склала 227 осіб, з них 66 вступили до 4-ох провідних херсонських закладів вищої освіти (Херсонський державний університет, Херсонський національний технічний університет, Херсонський державний аграрний університет, Херсонська державна морська академія).

Найбільше студентів з Криму навчається в Таврійському Національному університеті ім. Вернадського (виш переміщено з тимчасово окупованої території АР #Крим).

Нагадуємо: мешканці тимчасово окупованого Криму мають можливість вступити до 35 навчальних закладів на материковій Україні за спрощеною процедурою в рамках освітньої програми «Крим-Україна».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН