Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Чаплинській громаді відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2019»

10 квітня 2019 року у дитячому відділі комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека», за підтримки селищного голови Фаустова Олексія Георгійовича та начальника відділу культури Чаплинської селищної ради Божко Тетяни Василівни, відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2019».

Конкурс проводиться з метою підвищення рівня читацької та культурної компетентності дітей через заохочення їх до систематичного читання, розвитку комунікативних навичок, критичного мислення, кращої соціалізації і самореалізації завдяки читанню.

Основними завданнями конкурсу є активізація роботи та покращення комунікації і взаємодії між шкільними, сільськими, дитячими та юнацькими бібліотеками,  популяризація найкращих надбань української і світової класичної та сучасної літератури.

Цього року у ІІ етапі прийняли участь 7 найактивніших читачів Чаплинської громади, а саме: Гайвась Катерина (Першокостянтинівська бібліотека-філія), Кокарєва Катерина (ОЗ Чаплинська спеціалізована школа), Скіцко Вікторія (Кучерявоволодимирівська бібліотека-філія), Гуменюк Єлизавета (Балтазарівська бібліотека-філія), Циганова Валерія (Магдалинівська бібліотека-філія), Бурштин Дмитро (Скадовська бібліотека-філія), Кириченко Вікторія (ОЗ НВК «Чаплинська школа-гімназія).

Кожен з учасників представляли членам журі свої Читацькі щоденники, які містили записи про 8 прочитаних книжок, які не входять до шкільної програми з української чи зарубіжної літератури. Також учасники презентували одну найулюбленішу прочитану книгу.

Усі читачі виявилися дуже талановитими та винахідливими, до кожної із прочитаних книг вони додавали яскраві ілюстрації. Також учасники розповідали про те, які емоції та почуття у них викликала прочитана книга, які вислови чи цитати запам’яталися найбільше.

Вислухавши кожного учасника журі визначило Суперчитача Чаплинської ОТГ. Серед семи найкращих книгоманів нашої громади переможцем стала Вероніка Кириченко, учениця 7 класу ОЗ НВК «Чаплинська школа-гімназія».

25 квітня 2019 року Вероніка представить громаду у ІІІ етапі Конкурсу, який проходитиме в одній із бібліотек міста Херсон. Вітаємо і бажаємо перемоги на обласному етапі!

Чаплинська громада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН