Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Президент звільнив Андрія Гордєєва з посади голови Херсонської ОДА

Президент України Петро Порошенко звільнив голову Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва. Відповідний указ сьогодні з’явився на офіційному сайті голови держави. Указ датовано 12 квітня 2019 року.

Указ Президента має вихідний номер 141 і складається з одного речення:

“Звільнити Гордєєва Андрія Анатолійовича з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою”.

Нагадаємо, заяву про свою відставку з посади голови Херсонської ОДА Андрій Гордєєв написав 5 квітня цього року. Про це першим на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України від Блоку Петра Порошенка, херсонець Олександр Співаковський. Увечері 6 квітня сам Андрій Гордєєв підтвердив цю інформацію на своїй сторінці у Facebook. Аргументував своє рішення тим, що не хоче, аби негатив, спрямований окремими громадянами проти нього, кидав тінь на Президента України в переддень другого туру президентських виборів.

Разом із Андрієм Гордєєвим заяву на звільнення написав і заступник голови Херсонської ОДА Євген Рищук. Про своє рішення він повідомив 8 квітня. Цим же днем датовано і його заяву.

Обидвох представники громадського руху “Хто замовив Катю Гандзюк?” пов’язують із замахом на чиновницю Херсонської міської ради, радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк, яку 31 липня облили сірчаною кислотою. За три місяці, 4 листопада, від отриманих опіків жінка померла у столичній лікарні.

Указом Президента України №142 тимчасовим виконувачем обов’язків голови Херсонської ОДА призначено першого заступника Дмитра Бутрія.

Ілля Контішев

Суспільне Херсон

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН