Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відкрилась виставка вишиваного живопису відомої української співачки

Про це на Фейсбуці повідомляє Світлана Думинська, голова департаменту культури Херсонської ОДА:

 – Сьогодні, 11-го квітня, день розпочався з позитивних емоцій. У «Світлиці» Херсонського обласного Центру народної творчості відкрилась виставка вишиваного живопису відомої української співачки, телеведучої, президента мистецької агенції «Територія А», члена Національної спілки журналістів та Національної спілки художників України, заслуженої артистки України – Анжеліки Рудницької!

Ідея виставки народилась при нашому з Анжелікою знайомстві! Майстриня одразу відгукнулась на пропозицію і виставка, яка завершила свою роботу на Сході України вирушила на Херсонщину!
Роботи просто неймовірні! Вони мають кожна свій “духовний код”! Вони сучасні і автентичні одночасно! Такі теплі і неймовірні. Ці роботи відрізниш з величезної кількості інших. До уваги глядачів представлено близько 40 вишиваних робіт із циклів «Декаполіс», «Сонцестояння», «Незриме коріння» та найбільший ряд вишиванок «Дерева-писанки» з циклу «Сад чеснот».
“У роботах Анжеліки Рудницької у сучасному викладенні зашифрований цілий всесвіт колосального сакрального досвіду наших предків у вигляді символів і знаків. І чим більше знайомишся з кожною роботою, тим більше вона розкривається перед глядачем, дарує свої секрети та розкриває магічні смисли.
Мистецтво тільки тоді стає справжнім, коли воно викликає певні образи, асоціації, емоції, коли змушує нас мислити, коли приносить людям радість. Саме таким є мистецтво художньої вишивки Анжеліки Рудницької.” – ОЦНТ
Дякую колективу Херсонського ОЦНТ за організацію! Дякую фахівцям за натхнення, за любов до мистецтва, за професіоналізм!
ОЦНТ запрошує глядачів до «Херсонської Світлиці» (Ушакова,16) на виставку вишиваного живопису Анжеліки Рудницької у робочі дні з 9:00 до 17:00.
Виставка працюватиме до кінця травня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН