Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Палії знищили сосновий гай на Херсонщині

Від винищення комишевих заростей у дельті Дніпра палії на Херсонщині переключилися на знищення зелених насаджень.

 

1 квітня, близько третьої години дня, спалахнув рукотворний сосновий гай у Пролетарському лісництві Олешківського району області. Місць загорянь помітили одразу кілька, і всі вони були зосереджені всередині лісового масиву. А це вже свідчить про те, що пожежа виникла не сама по собі. На біду, її ще роздмухував сильний вітер, із поривами більше п’ятнадцяти метрів на секунду.

 

«Спершу на місці працювали чотири розрахунки вогнеборців з районного лісгоспу, і три пожежні машини місцевого підрозділу ДС НС. Та пожежа набрала такої сили, що їх довелося підсилювати ще чотирма розрахунками. І навіть у такому складі вогонь вдалося приборкати лише біля другої години ночі 2 квітня,— зазначив начальник Головного управління ДС НС Херсонщини, полковник Сергій Чорний. – Полум’я пошкодило та знищило соснові насадження на площі близько двох гектарів. Це найбільша лісова пожежа з початку року в нашій області».

Втім, вона вочевидь не буде останньою. Попереду нас чекають «маївки» — тривалі вихідні, під час яких городяни цілими натовпами виїжджають на дачі та на пікніки до лісу, нерідко залишаючи там тліючі багаття після смаження шашликів.  А однієї іскри, що впала до сухої глиці, достатньо, аби вогонь охопив цілий гай.

 

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН