Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фахівці виявили загрозу посівам на полях Херсонщини

З метою надання інформації весняних контрольних обстежень щодо перезимівлі основних шкідників сільськогосподарських рослин в Скадовському районі спеціалісти відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Н. Ганоцька та В. Жигаренко розпочали детальні обстеження лісосмуг для визначення відсотку загибелі клопа–черепашки у зимовий період. Площа обстеження становить 9 га. За попередніми даними чисельність загиблих шкідників складає – 3-5 %, площа заселення – 25–38% від обстеженої.

Враховуючи низьку загибель шкідника в зимовий період, він становитиме безпосередню загрозу посівам. Наразі клоп–черепашка перебуває у верхніх шарах листкової підстилки. Середня чисельність шкідника становить 0.2-0.4 екз/м², максимальна – 2 екз/м². Переліт клопа у посіви озимої пшениці з місць зимівлі відбуватиметься за настання стійкого потепління (за середньодобової температури +16-17ᵒС і вище протягом 3-4 днів).

Контрольні обстеження щодо перезимівлі шкідників та фітосанітарний нагляд за просівами сільськогосподарських культур Скадовського району тривають.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН