Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Найбільша аквапонічна ферма працює на Херсонщині

Фермерське господарство «Лиманськ» має найбільшу в Україні аквапонічну ферму, що займає 0,2 га, для вирощування в одному басейні риби й екологічно чистого салату. Повідомляє ecotown.

Господарство «Лиманськ», з басейном у 100-150 м3, першим на теренах України розвиває аквапонічне фермерське господарство в такому масштабі.

Екологічно дружня складова проекту допомогла фахівцям отримати фінансування в рамках програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери». Завдяки підтримці від ЄС та ЄБРР фермери запатентують власні розробки і розширять тестування своєї моделі.

Переваги аквапонічної ферми «Лиманськ» у тому, що продукти життєдіяльності риби використовуються як природні добрива для вирощування зелені. Рослини всотують необхідні елементи з води, в якій живе риба.

Аквапонікою у промислових масштабах займаються фермери всього світу, опановують її і в Україні. Базується вона на природній співпраці між водною флорою та фауною, поєднує в собі вирощування риб та рослин у воді.

Аквапонічні ферми допомагають економити ресурси, зменшуючи вуглецевий слід від сільськогосподарської діяльності. А використання природних речовин в сотні разів скорочує застосування хімікатів в агросекторі.

kurkul.com

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН