Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонцям наприкінці зими нагадали про власне “Мертве море” з лікувальними властивостями (відео)

Видання shotam.info з метою популярізації нагадало херсонцям та усім українцям про перлину нашого краю Лемурійське озеро біля Григоріївки.

В Україні є власне Мертве море, ще й рожеве. Це озеро Лемурійське у Херсонській області біля села Григорівка. Рожева вода, лікувальні грязі – заради такого можна поїхати хоч на край світу. А потрібно їхати на Херсонщину. Тут солі більше, ніж у Мертвому морі!

Це притока Сивашу – Лемурійське озеро на Херсонщині. Рожевого кольору йому надає мікроводорость. Чим спекотніше на вулиці, тим озеро рожевіше. У воді 35% солі, під ногами відчуваються її кристали. Хоча дістатися до дна важко – через щільність вода відразу виштовхує наверх. Тому відпочивальники та місцеві охоче лежать на поверхні. Це не тільки неймовірне задоволення, а ще й неабияка користь.

Ропа тут насичена мінералами, солями хлористого магнію і калію йодистого натрію, магнію та кислотами. А ще в озері живуть бактерії, які виробляють цінні для людського організму вітаміни каротиноїди.

Замість очерету на берегах ростуть соляні сталактити. Місцеві кажуть, що озеро має лікувальні властивості, А ще тут можна порпатися у грязюці, і ніхто нічого не скаже, бо грязюка також цілюща.

Про унікальність херсонської природи раніше мало хто знав. Сьогодні активно розвивають інфраструктуру і охоче здають садиби курортникам. Кажуть – оздоровитися тут можна не гірше, ніж на Мертвому морі, але значно дешевше.

Online Нова Каховка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН