Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщину відвідають сучасні українські письменники

«Pen Ukraine» — український осередок міжнародного Pen-клубу. Основні напрями його діяльності — захист свободи слова і прав авторів, сприяння розвитку літератури і міжнародної культурної співпраці.

Заснований ще у 1989-му, активну діяльність «Pen Ukraine» почав менше десятка років тому. Гучно заявив про себе у 2014 році, переломному для України. З тих пір його члени намагаються привернути увагу міжнародної спільноти до окупованого Криму і українських політв’язнів у Росії.

Черговим проектом клубу є літературний, який має назву «Мереживо» і проводиться за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». У його рамках відбудуться зустрічі українських письменників зі своїми читачами та іншими представниками громадськості у шести прикордонних областях. Про це «Pen Ukraine» повідомляє у мережі «Фейсбук».

Серед інших до прикордонних включили і Херсонську область. У рамках проекту наш край мають відвідати українські письменники і письменниці Вікторія Амеліна, Галина Вдовиченко, Катерина Калитко, Павло Коробчук, Олег Коцарєв, Андрій Курков, Мирослав Лаюк, Ірина Цілюк, Артем Чех, Петро Яценко та інші. Завітають вони до Генічеська і Новоолексіївки.

Крім Херсонщини, відвідають Закарпаття (Берегове та Мукачеве), Одещину (Ізмаїл та Кілію), Харківщину (Ізюм і Чугуїв), Запорожчину (Мелітополь і Бердянськ), Чернігівщину (Батурин і Бахмач).

Візити відбудуться з лютого по червень. Зустрічі проходитимуть у міських і районних бібліотеках, музеях і (де є) університетах.

Андрій БЕЙНИК.

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН