Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Наймолодший голова ОТГ в Україні відзвітував про роботу

Голова Роздольненської ОТГ Вегандз Мяснікян відзвітував перед громадою про роботу у минулому році. За рік життя в об’єднаній громаді вдалось провести вуличне освітлення, довести до ладу частину автошляхів, провести ремонти в бюджетних організаціях та на комунікаціях. 2018-го року у центрі ОТГ – селі Роздольному – відкрита філія «Нової пошти» та поліцейська станція. 

Торік збільшилась сума інфраструктурної субвенції. 1 мільйон 300 тисяч, що надійшли від держави, повністю освоєні. Збільшення дохідної частини бюджету відбулось за рахунок надходжень від податку на доходи фізичних осіб.

«До децентралізаційної реформи місцеві бюджети не отримували ПДФО. Торік від цього виду податку бюджет отримав плюс півтора мільйони гривень. Ще працівники ради проводять роботу з приватними підприємцями про легалізацію робочих місць, сплату податків. Підприємці розуміють нас, і це принесло в казну додатково більше 619 тисяч гривень», – розповів голова Роздольненської територіальної громади Вегандз Мяснікян. 

Проблемним залишається питання водопостачання у Чорноморівці. Вода подається за графіком, в двох інших селах – цілодобово. Проект, який подавала громада на конкурс для фінансування з обласного бюджету, не пройшов. Змінились умови надання коштів за проектами, їхній кошторис має складати не менш, ніж 5 мільйонів гривень. На відновлення водоводу необхідно 1,5 мільйони, тож громада в цьому році займатиметься вирішенням цього питання. 

Роздольненська громада створена 29 грудня 2018 року шляхом об’єднання з селами Чорноморівкою та Вільна Україна. На території громади мешкають 3 279 осіб.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН