Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська ШГТ поділилась авторськими методиками з освітянами області

У «Школі гуманітарної праці» відбувся семінар для керівників шкіл, які навчаються на курсах підвищення кваліфікації в «Херсонській академії неперервної освіти». Херсонський навчально-виховний комплекс презентував освітянам авторські методики навчання і виховання дітей. 

Для того, аби вихованцям було цікаво навчатись, потрібно, аби самі вчителі чимось цікавились, впевнений директор школи Артем Кияновський.

«Від самого початку ми орієнтувались на те, щоб давати дітям широку освіту, тобто діти з молодших класів вчать міфологію та історію мистецтва. Таким чином ми формуємо у них асоціативні зв’язки. Школа зберегла музику, оперу, театр – напрямки, які допоможуть дітям реалізуватись у житті», – сказав Артем Кияновський.

«Школа гуманітарної праці» розробила та провела апробацію програм з музейної педагогіки. Так, учні вивчають античну культуру безпосередньо у залах краєзнавчого музею, який зберігає артефакти двотисячолітньої давнини. Вчителі працюють і в інших напрямках: мистецькому, театральному, організовують зустрічі з цікавими людьми.

«Програма «Школи гуманітарної праці» доповнена такими предметами, які дуже цінні в наш час, бо вони розвивають емоційний інтелект. Ми дуже багато говоримо про булінг, про насилля серед молоді, але навчання мистецтву, театру дозволяє виховати людину. І це один з величезних плюсів освіти», – поділилась учасниця семінару, директорка Благодатнівської загальноосвітньої школи Білозерського району Галина Болобан.  

Підготовка до ґрунтовного вивчення надбання людства починається ще у дошкільному віці. У складі «Школи гуманітарної праці» є дитячий садок, в якому застосовується методика передшкільної підготовки.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН